x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Urinări în public, bătăi şi grătare în grădina blocului. Cu ce s-a mai confruntat Poliţia Locală în noaptea de Anul Nou

Urinări în public, bătăi şi grătare în grădina blocului. Cu ce s-a mai confruntat Poliţia Locală în noaptea de Anul Nou

02 Ian 2012   •   11:06
Urinări în public, bătăi şi grătare în grădina blocului. Cu ce s-a mai confruntat Poliţia Locală în noaptea de Anul Nou

Doua sute de agenti ai Politiei Locale au primit sarcina de a asigura ordinea publica in Bucuresti, in perioada sarbatorilor, ziua cea mai plina de evenimente fiind, desigur, 31 decembrie, cand politistii au avut de-a face cu numeroase persoane recalcitrante, aflate sub influenta acloolului. Iata mai jos o serie de incidente din ultima zi a anului trecut si primele ore ale acestui an.

31 decembrie 2011, ora 15.00: un barbat pus pe scandal vrea cu orice pret sa intre in perimetrul restrictionat din zona Bulevardului Unirii. Ignora semnalele agentilor locali si forteaza dispozitivul. Darama unul din gardurile de protectie si rupe banda de restrictie a Politiei Locale. Este oprit dupa 50 de metri de un echipaj de la Serviciul de Ordine Publica si amendat.

31 decembrie 2011, ora 19.00: un grup sarbatoreste, deja Anul Nou, in zona Unirii. Tinerii au sticle cu alcool in buzunare si arunca cu petarde. Un "proiectil" bubuie langa un alt grup, tot cu sticle in buzunare. De la "artilerie" se ajunge la pumni. Scandalul este aplanat rapid de o patrula a Politiei Locale a Municipiului Bucuresti.

31 decembrie 2011, ora 21.00: Dispeceratul P.L.M.B. este anuntat la numarul scurt 9752 ca in centrul Bucurestiului – in zona Nerva Traian - trei familii se pregatesc de Anul Nou cu gratarul pus in gradina blocului. Fumul dens al gratarului si faptul ca "se distrugeau florile" a provocat apelul de urgenta.

31 decembrie 2011, ora 23.50: cinci tineri aleg sa treaca in noul an urinand pe gardul Curtii Vechi – muzeul fostei Cetati de scaun a Bucurestiului. Aflati sub influenta alcoolului, cei cinci – cu domiciliile in judetul Vaslui- incep sa-i injure pe cei doi agenti locali care i-au surprins. Recalcitrantii sunt dusi la sectia de Politie Locala si amendati.

1 ianuarie 2012, ora 03.00: trei prostituate care incercau sa "racoleze" clienti in apropierea Universitatii sunt surprinse de agentii locali din cadrul Serviciului de Ordine Publica. Sunt avertizate si somate sa paraseasca zona.

1 ianuarie 2012, ora 04.00: un alt scandal este aplanat in Centrul Istoric. Bataia a fost oprita la timp, nu au existat victime, iar sase persoane au fost amendate.

Intre Craciun si Revelion, agentii Serviciului Interventii din cadrul P.L.M.B. a fost solicitat in mai multe randuri pentru a-i retine si sanctiona pe "cersetorii de sezon".

"Cosarul" a fost tipul de cersetor sanctionat cel mai des. De cele mai multe ori sub influenta alcoolului, cu mainile murdare si cu o perie speciala in spate "Cosarul" a fost cersetorul cel mai agresiv: in cazul in care nu primea bani, respectivul isi stergea mainile de portierele masinilor la care cersea.

Un cersetor a fost surprins – la Gara de Nord - in timp ce cerea bani cu un catel strans la piept. Spunea trecatorilor ca este miel si aduce noroc. Cersetorul se afla sub influenta etnobotanicelor.

Tot agentii Serviciului de Interventie au reusit sa "sparga" un grup de 20 de persoane care vindea baloane si vata de zahar in Parcul Herastrau, imediat dupa Craciun. La aparitia politistilor locali, persoanele au preferat sa dea pe gratis baloanele tuturor copiilor din zona.

Serviciul Rutier din cadrul P.L.M.B. a aplicat in intervalul de timp dintre Craciun si Revelion peste 20 de sanctiuni parcagiilor din centrul Capitalei. Si in noaptea dintre ani, un grup care percepea taxe ilegale in parcarile administrate de Primaria Capitalei a fost retinut si amendat.

Totodata, agentii locali din cadrul Serviciului Rutier au asigurat – alaturi de Brigada Politiei Rutiere – fluidizarea circulatiei in centrul Bucurestiului.

Serviciul de Ordine Publica a fost cel mai solicitat in aceasta perioada. Agentii locali au supravegheat zonele cu potential de risc si au intervenit pentru aplanarea scandalurilor. Agentii locali au aplicat peste 70 de amenzi contraventionale, cele mai multe pentru consum de bauturi alcoolice in locuri publice, provocare de scandal si tulburarea linistii si ordinii publice.

Agentii de la Serviciul de Ordine Publica din cadrul P.L.M.B. au fost cei care au intervenit intr-unul din parcurile mari ale Capitalei, dupa ce a fost primita sesizarea – in data de 31 decembrie - ca un grup de tineri se distreaza, aruncand cu petarde in trecatori.

×