x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Urme de copy paste în doctoratul Codruței Kovesi

Urme de copy paste în doctoratul Codruței Kovesi

18 Noi 2016   •   15:56
Urme de copy paste în doctoratul Codruței Kovesi
Sursa foto: Razvan Chirita

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a anunțat ieri că sesizarea de plagiat cu privire la teza de doctorat a procurorul-șef DNA este „ parțial fondată”, circa 500 de rânduri ale lucrării, din 4.000 examinate, fiind similare cu alte surse.

Aceasta este una dintre concluziile Comisiei de Etică a UVT, care ieri a avut termen-limită pentru a-și exprima poziția față de cele semnalate de Grupul de Investigații Politice (GIP). Sesizarea organizației conduse de Mucur Ciuvică se referea la 4.000 din totalul de 11.000 de rânduri ale tezei „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”, lucrare care i-a adus procurorului-șef Anticorupție titlul de doctor în Drept, în anul 2011, la Universitatea de Vest.

„În urma comparaţiei au fost excluse situaţiile în care s-a preluat identic din texte legislative (cf. Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor, art. 9 litera b textele legale nu se bucură de protecția dreptului de autor) şi rândurile identificate ca fiind similare cu lucrări publicate ulterior susținerii tezei de doctorat analizate. În urma acestui demers, Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT a constatat că 564 de rânduri din cele 4705 rânduri sesizate, sunt similare cu alte surse”, se arată în comunicatul UVT.

„Rezultatul oficial e cel care contează, al celor de la CNATDCU. Ei să decidă dacă e plagiat sau nu. Dacă vor decide că e plagiat, ceea ce e singura variantă posibilă în cazul de față, să decidă și retragerea titlului de doctor”, a declarat ieri, la Antena 3, Mugur Ciuvică, președintele GIP.

×