x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator USL: Proiectele primarului general Oprescu au fost blocate în permanenţă de PDL

USL: Proiectele primarului general Oprescu au fost blocate în permanenţă de PDL

05 Mai 2012   •   15:06
USL: Proiectele primarului general Oprescu au fost blocate în permanenţă de PDL

"Uniunea Social Liberala denunta cu fermitate incercarea PDL Bucuresti de a induce in eroare opinia publica si respinge cu tarie duplicitatea cu care organizatia condusa de Elena Udrea se manifesta in mod constant. Uniunea Social Liberala doreste sa reaminteasca bucurestenilor ca toate blocajele si piedicile cu care Primarul General Sorin Oprescu s-a confruntat in ultimii patru ani poarta un singur nume: PDL", se arata in comunicat.

USL sustine ca in patru ani primarul Sorin Oprescu "a reusit sa faca cat nu s-a reusit in mandatele lui Traian Basescu si Adriean Videanu la un loc" si ca "Bucurestiul a inceput sa se dezvolte si sa faca pasi importanti spre marile capitale europene".

"Pasajul Basarab, Stadionul National, reabilitarea strazilor, renovarea si modernizarea spitalelor, extinderea si reabilitarea retelei de canalizare, modernizarea si eficientizarea iluminatului public, repararea teatrelor si cinstirea marilor nostri artisti, reabilitarea si modernizarea scolilor si multe altele reprezinta realizari incontestabile ale Primarului Sorin Oprescu, ce au contribuit la cresterea calitatii vietii bucurestenilor. Iar lucrurile ar fi evoluat cu o si mai mare viteaza daca PDL nu ar fi pus in permanenta piedici dezvoltarii orasului. PDL Bucuresti nu poate pacali pe nimeni cu atitudinea sa duplicitara. Inchiderea inelului median pe zona de nord, penetratia Splaiul Independentei - Ciurel - Autostrada A1 sau Bulevardul Uranus sunt doar cateva dintre proiectele de care Bucurestiul are nevoie si pe care PDL le-a blocat cu obstinatie, ignorand complet interesele orasului si ale locuitorilor sai", se mai arata in comunicatul USL.

Calin Murg, seful grupului PDL din CGMB, l-a acuzat, sambata, pe primarul general Sorin Oprescu de "lipsa de recunostinta si moralitate indoielnica", sustinand ca acesta se "victimizeaza" reclamand lipsa de sprijin a CGMB si a guvernelor PDL, desi a beneficiat de suportul acestora.

"Peste noapte lucrurile s-au schimbat, a devenit candidat, a simtit probabil ca exista Silviu Prigoana care are toate sansele sa ii ia locul. E trist pentru ca Oprescu a fost sprijinit patru ani de Guvern si Consiliu, iar acum pe ultima suta de metri trebuie sa devina victima (...) Atata vreme cat am guvernat, relatiile au fost civilizate, acum e nevoie de discursul victimei. Nu ii face cinste si e pacat, pentru ca am colaborat cu bune, cu rele, am traversat mandatul, iar acum a devenit un agent de propaganda al USL", a spus Murg.

Consilierul PDL in CGMB a aratat ca, din cele 1.647 de proiecte care au trecut prin Consiliu in ultimii patru ani, au fost respinse numai 215, adica 13%, ceea ce denota practic ca tot ce s-a realizat in mandatul lui Oprescu a fost cu sprijinul majoritatii PDL.

"O opozitie la proiecte a existat numai atunci cand ne-am indepartat de principiul fundamental ca trebuie sa avem o baza legala si una solida financiara, iar aceasta a fost pe tema principalelor proiecte de infrastructura ale orasului sau a subfinantarii regiilor", a sustinut Murg.

"Grupul PDL incheie acest mandat cu fruntea sus, pentru ca au fost realizate toate proiectele mari de infrastructura incepute in mandatele Basescu si Videanu. Proiectele nu i-au apartinut lui Sorin Oprescu, ci PDL. Este evident ca realizarile, proiectele initiate de Sorin Oprescu au fost putine, dar nu e vina noastra. El trebuia sa lase in desfasurare proiecte importante pentru oras, iar probleme sunt destule", a mai spus Murg.

(MEDIAFAX)

×