x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vama Moraviţa / Poliţist prins cu ţigări de contrabandă

Vama Moraviţa / Poliţist prins cu ţigări de contrabandă

de Ovidiu Ciutescu    |    18 Noi 2008   •   00:00

Un agent al Direcţiei Poliţiei de Frontieră (DPF) Timişoara, care lucra la Vama Moraviţa, a fost prins de poliţiştii timişeni cu 750 de pachete de contrabandă asupra sa. Poliţistul avea ţigările în autoturismul personal şi susţine că le-a găsit abandonate pe şosea!



Agentul de frontieră a susţinut  luni seara, colegilor de la Poliţia Timiş, la fel ca majoritatea celor surprinşi în astfel de situaţii, că a găsit ţigările abandonate pe marginea şoselei, iar el le-a luat să le predea oamenilor legii. După câteva minute, în toiul investigaţiilor, a apărut chiar şi un aşa-zis “proprietar” al ţigărilor,informează Agerpres.  Acesta le-a spus poliţiştilor că marfa de contrabandă este a lui, şi a justificat „pirderea” mărfii prin faptulş că  a intrat într-un birt să bea “una mică” şi şi-a lăsat ţigările pe marginea drumului.

Cum, însă, şeful Poliţiei Timiş, Săndel Palade, tocmai a instituit filtre permanente în zona Moraviţa pentru a stopa fenomenul contrabandei cu ţigări cumpărate din duty-free-uri, justificarea agentului nu a contat, şefii au fost anunţaţi, iar cercetările continuă.  Dan Bardaş, şeful DPF Timişoara, a declarat, la rândul său, că a dispus o anchetă, în acest caz, iar, dacă va fi găsit vinovat de implicare în trafic cu ţigări de contrabandă, se vor lua măsuri împotriva acestuia, care pot merge până la destituirea din Poliţie. Săndel Palade a anunţat, săptămâna trecută, că traficul cu ţigări de contrabandă tocmai s-a redus simţitor, în luna noiembrie, după ce a instituit filtre permanente şi foarte severe în zona Moraviţa. De asemenea, colegii de tură din echipele mixte poliţişti-lucrători vamali de la Moraviţa au fost schimbaţi, după patru ani, tocmai pentru a nu perpetua o “colaborare” prea apropiată în ceea ce priveşte corectitudinea controalelor. De la începutul anului, poliţiştii timişeni au confiscat peste 250.000 de pachete de ţigări netimbrate, care urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din România.

×
Subiecte în articol: romania