x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vantu s-a pupat cu Vlas

Vantu s-a pupat cu Vlas

04 Iun 2004   •   00:00

Ioana Maria Vlas si omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu s-au intalnit ieri pentru prima data in public la procesul Fondului National de Acumulare-Banca Agricola, amandoi in calitate de inculpati.

MIRUNA PASA

Cei doi au avut posibilitatea sa imparta, departe de ochii presei, sala de judecata timp de cateva minute. Desi in timpul procesului Vlas si Vantu nu si-au adresat nici un cuvant, surse confidentiale ne-au declarat ca in cele cateva minute care au precedat sedinta publica cei doi s-au intampinat pupandu-se pe obraz.

SOV vrea departe de FNA

Sorin Ovidiu Vantu s-a prezentat ieri pentru prima data in fata completului de la Tribunalul Bucuresti, desi dosarul a fost trimis in judecata la sfarsitul anului 2003, iar de atunci s-au scurs cinci termene finalizate cu amanari. Aparatorul omului de afaceri, avocatul Marian Nazat, a cerut ieri judecatorului sa desprinda partea de dosar in care este judecat clientul sau, de cauza care priveste inselaciunea de la Fondul National de Acumulare (FNA). El a sustinut ca acuzatiile aduse lui Vantu nu au legatura cu FNA, ci doar cu vinderea unor actiuni la Banca Agricola. Mai mult, Nazat a cerut ca dupa disjungere dosarul Banca Agricola sa fie retrimis la procurori pentru refacerea urmaririi penale, pe motiv ca lui Vantu nu i-a fost respectat dreptul la aparare.

Raspunsul procurorului

In contradictoriu, reprezentanta Parchetului a sustinut legatura clara dintre cele doua dosare, motivand ca in septembrie 1998 Vantu l-ar fi detrminat pe Liviu Istrate, presedinte al Bancii Agricole, sa cumpere la un pret supraevaluat peste 65.000 de actiuni detinute de SC SOV Invest SA. Potrivit rechizitoriului, prejudiciul adus bancii s-ar ridica la peste 48 de miliarde de lei. Procurorul de sedinta a sustinut de asemenea ca lui Vantu nu i-a fost incalcat dreptul la aparare, el avand in continuare posibilitatea sa se apere in fata instantei, in timpul cercetarii judecatoresti. Judecatorul a ramas sa se pronunte pe aceste aspecte, iar cauza a fost amanata pentru inceputul lunii iulie, cand se va trece la audierea inculpatilor.

×
Subiecte în articol: observator văntu