x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator “Vara pe uliţă”, la Muzeul Satului

“Vara pe uliţă”, la Muzeul Satului

de Luminita Ciobanu    |    03 Iul 2013   •   22:55

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” a deschis, la 1 iulie 2013, Tabăra de creaţie “Vara pe uliţă”, ce se desfăşoară în trei etape şI se încheie la 10 august a.c. Peste 300 de copii şI tineri, cu vârste cuprinse între 3 şI 18 ani, dar şI adulţii cu inimă de copil, au posibilitatea de a descoperi din tainele meşteşugurilor tradiţionale româneşti. Timp de două săptămâni, de luni până vineri, între orele 10:00 şI  14:00, vor avea loc ateliere de olărit, modelaj, sculptură în lemn, icoane pe sticlă, pictură naivă, ouă încondeiate, cusut-ţesut, împletituri, podoabe populare, măşti populare, păpuşi. De asemenea, sunt organizate ateliere de pictură-desen, foto, teatru de păpuşI, quilling şI – nouatea acestei ediţii – atelierul de teatru pentru cei care vor să descopere din secretele actoriei.
Între orele 12:00 şI 13:00 are loc “pauza de divertisment”, timp în care se vor desfăşura activităţI de socializare – concursuri, teatru, poezie, muzică şI jocuri tradiţionale din satul de altădată.
Pentru modulul II şI III s-au prelungit înscrierile până la data de 8 iulie. Mai multe informaţii despre acest eveniment se pot găsi pe site-ul Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”: www.muzeul-satului.ro

×