x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasile Avram, eliberat sub control judiciar

Vasile Avram, eliberat sub control judiciar

de Gabriela Antoniu    |    21 Noi 2011   •   17:19

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis astazi eliberarea provizorie sub control judiciar a fostului presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram si a omului de afaceri Sorin Terbea, trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, informeaza Agerpres.

ICCJ a admis astfel recursul celor doi la decizia Curtii de Apel Bucuresti (CAB) care a respins, pe 16 noiembrie, cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulata la ultimul termen al procesului de Vasile Avram si Sorin Terbea.

Urmatorul termen pe fond al procesului in care Vasile Avram a fost trimis in judecata va avea loc pe 23 noiembrie, la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au trimis in judecata, pe 19 octombrie, in stare de arest preventiv, pe fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, sub acuzatia de luare de mita in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in legatura directa cu o infractiune de coruptie.

Alaturi de Vasile Avram au mai fost trimisi in judecata omul de afaceri Sorin-Ioan Terbea, pentru dare de mita in forma continuata, avocatul Baroului Giurgiu Adrian Penciu, acuzat de instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu o infractiune de coruptie, Nicolae Iacobescu, acuzat de complicitate la dare de mita si complicitate la luare de mita, ambele in forma continuata si receptionerul Vasile-Constantin Chiorean, acuzat de complicitate la dare de mita si complicitate la luare de mita.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 21 mai, in conditiile exercitarii atributiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Tirgu-Mures - Universitatea Cluj, Vasile Avram a primit de la inculpatul Sorin-Ioan Terbea suma de 19.000 de euro in scopul delegarii unor arbitri agreati de echipa de fotbal din Tirgu-Mures la jocurile editiei de campionat 2011-2012.

'In aceeasi imprejurare si in acelasi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti - Tirgu-Mures si retur, folos oferit de Terbea Sorin Ioan. Elicopterul respectiv a fost pilotat de inculpatul Iacobescu Nicolae si inchiriat, in acest scop, de o societate comerciala controlata de inculpatul Terbea Sorin Ioan, costul acestui transport fiind de aproximativ 3.000 de euro. Suma de 19.000 de euro a fost remisa de Terbea Sorin Ioan lui Avram Vasile prin intermediul inculpatilor Iacobescu Nicolae si Chiorean Vasile-Constantin, angajat ca receptioner la un hotel din Tirgu-Mures, detinut de o societate comerciala controlata de inculpatul Terbea Sorin Ioan', sustin procurorii.

Acestia mai arata ca pe data de 26 septembrie, in conditiile in care Vasile Avram era cercetat in stare de arest preventiv in acest dosar, avocatul Adrian Penciu, in calitate de aparator ales, i-a inmanat lui Avram spre semnare un exemplar fals al unei hotarari din data de 21 ianuarie a Biroului Executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor, care a fost semnat de Vasile Avram.

'Hotararea prevedea ca delegarea arbitrilor pentru meciurile de fotbal din Liga I sa se realizeze de o alta persoana decat Vasile Avram incepand cu returul sezonului 2010-2011. In aceasta modalitate, Adrian Penciu a incercat sa il exonereze de raspunderea penala pe Vasile Avram prin constituirea unor probe care nu sunt veridice', se arata in rechizitoriu.

In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra sumei de 22.000 de euro apartinand inculpatului Vasile Avram.

Pe data de 25 septembrie Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea pe o perioada de 29 de zile a inculpatilor Vasile Avram si Sorin-Ioan Terbea.

Potrivit rechizitoriului, procurorii au dispus scoaterea de sub urmarire penala a lui Alexandru Serban pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu o infractiune de coruptie, intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor pentru care s-a inceput urmarirea penala. De asemenea, s-a dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de Vasile Avram, Sorin-Ioan Terbea si fata de alte persoane.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.

×
Subiecte în articol: dna