x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasile Avram şi Sorin Ţerbea, arestaţi pentru 29 de zile. Şpaga luată de şeful arbitrilor: 19.000 de euro şi o plimbare cu elicopterul

Vasile Avram şi Sorin Ţerbea, arestaţi pentru 29 de zile. Şpaga luată de şeful arbitrilor: 19.000 de euro şi o plimbare cu elicopterul

de Mediafax    |    25 Sep 2011   •   13:00

Presedintele CCA Vasile Avram si Sorin Terbea, apropiat al clubului FCM Targu Mures, au primit mandat de arestare pentru 29 de zile, dupa ce magistratii s.au pronuntat in favoarea solicitarii procurorilor DNA. Cei doi sunt acuzati de fapte de coruptie, primul fiind cercetat pentru luare de mita, iar omul de afaceri pentru dare de mita, informeaza DNA intr-un comunicat.

Avocatii lcelor doi au declarat recurs fata de decizia Tribunalului Capitalei privind arestarea clientilor lor, Curtea de Apel Bucuresti urmand sa se pronunte in privinta legalitatii mandatelor emise in acest caz.

In acelasi caz sunt cercetati, in stare de libertate, Nicolae Iacobescu si Vasile Constantin Chiorean, persoane din anturajul omului de afaceri Sorin Ioan Terbea, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru complicitate la luare si la dare de mita.

Potrivit DNA, din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, intocmita de procurori, a rezultat ca la data de 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Targu Mures - Universitatea Cluj, din ultima etapa a campionatului trecut, a primit de la Terbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro , in scopul delegarii unor arbitri agreati de formatia muresana in sezonul 2011/2012.
"In aceeasi imprejurare si in acelasi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti-Tirgu-Mures si retur, folos oferit de Terbea Sorin Ioan", se mai arata in comunicat.
"In aceeasi cauza procurorii efectueaza acte de urmarire penala si fata de invinuitii Nicolae Iacobescu Nicolae si Vasile-Constantin Chiorean, persoane din anturajul omului de afaceri Terbea Sorin Ioan, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de complicitate la luare si la dare de mita", mai precizeaza sursa citata.


Avram si Terbea au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand ca duminica sa fie prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva: "Inculpatilor Avram Vasile si Terbea Sorin Ioan li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 24 septembrie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pentru 24 de ore. La data de 25 septembrie 2011, cei doi inculpati urmeaza a fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile."
Meciul FCM Targu Mures - Universitatea Cluj, scor 0-2, in etapa a XXXIV-a a Ligii I, a fost arbitrat de Andrei Chivulete, care a fost prezent, sambata, ca martor, la sediul DNA .
Presedintele CCA, Vasile Avram, a fost dus, sambata, in jurul orei 14.00, la sediul DNA, dupa ce procurorii anticoruptie au efectuat in cursul diminetii o perchezitie la sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor.
La iesirea din sediul CCA, Vasile Avram a declarat: "Nu stiu ce se intampla, a fost doar o perchezitie, mai multe intrebati-i pe domnii procurori".
Procurorii DNA au plecat sambata de la CCA cu sase cutii de documente.
Tot la sediul DNA au ajuns, sambata dupa-amiaza, arbitrul Andrei Chivulete si presedintele clubului de fotbal in sala City'us Targu Mures, omul de afaceri Sorin Terbea, apropiat al echipei de Liga I FCM Targu Mures si membru in Comitetul Executiv al FRF. Andrei Chivulete, fiul fostului arbitru Florin Chivulete, a plecat de la DNA dupa aproape doua ore.

×