x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasile Dîncu, despre decizia SUA de a trimite militari americani în țară: Este o măsură defensivă în sprijinul securității și apărării României

Vasile Dîncu, despre decizia SUA de a trimite militari americani în țară: Este o măsură defensivă în sprijinul securității și apărării României

02 Feb 2022   •   21:30
Vasile Dîncu, despre decizia SUA de a trimite militari americani în țară: Este o măsură defensivă în sprijinul securității și apărării României

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, spune că trimiterea unui batalion de vehicule blindate Stryker, cu aproximativ 1000 de militari americani, în România reprezintă „o măsură defensivă în sprijinul securității și apărării României”.

Ministrul Apărării naționale, Vasile Dîncu, spune că despre această măsură a discutat cu omologul său american, Lloyd J. Austin III, în cadrul convorbirii telefonice de la sfârșitul săptămânii trecute.

„Am subliniat, atunci, necesitatea consolidării posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre. Am reafirmat, totodată, necesitatea, mai mult ca oricând, a unei abordări coerente, unitare și echilibrate în cadrul Prezenței Înaintate pe întregul flanc estic al Alianței și la Marea Neagră”, a declarat Vasile Dîncu.

Conform acestuia, decizia SUA, anunțată miercuri, prin care un batalion de vehicule blindate Stryker, cu aproximativ 1000 de militari americani, se vor alătura efectivelor SUA deja prezente în România, reprezintă o măsură defensivă în sprijinul securității și apărării României, care va contribui, în același timp la întărirea posturii aliate de apărare și descurajare a oricăror agresiuni pe întreg flancul estic.

„Redislocarea acestui batalion american reprezintă o dovadă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității si apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și un mesaj puternic de solidaritate între aliați. Rămânem în strânsă coordonare la nivel NATO, pentru găsirea celor mai potrivite opțiuni de întărire a capacității noastre colective de apărare”, a adăugat ministrul.

Acesta și-a reafirmat aprecierea pentru contribuția Franței, care, prin președintele Emmanuel Macron, și-a exprimat interesul pentru dislocarea unor efective în România, sub comandă aliată.

Administraţia Joseph Biden a decis transferul a aproximativ 1.000 de militari americani din Germania în România, în cadrul măsurilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO, pe fondul crizei dintre Rusia şi Ucraina, afirmă oficiali de la Washington citaţi de agenţia Associated Press.

×
Subiecte în articol: vasile dincu