x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Verdict în cazul masacrului de la Perla. Gheoghe Vlădan, condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ

Verdict în cazul masacrului de la Perla. Gheoghe Vlădan, condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ

12 Feb 2013   •   10:01
Verdict în cazul masacrului de la Perla. Gheoghe Vlădan, condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ
UPDATE 15:32 - Magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au condamnat pe Gheorghe Vlădan, autorul masacrului de la Perla, la închisoare pe viaţă. Aceeaşi pedeapsă o ceruseră şi procurorii. Decizia nu este definitivă.

..................

Astăzi, judecătorii ar putea anunţa o primă decizie în dosarul atacului armat de la coaforul Perla din Bucureşti. Procurorii au cerut închisoare pe viaţă pentru Gheorghe Vlădan, judecat pentru că şi-a împuşcat mortal soţia şi pe o colegă a acesteia şi a rănit alte șase persoane.

Chiar dacă magistraii vor da astăzi o sentinţă, aceasta nu va fi definitivă.

La termenul din 21 ianuarie, procurorii au cerut judecătorilor ca Vlădan să fie condamnat la închisoare pe viaţă, motivul fiind că acesta şi-ar fi premeditat fapta şi avea discernământ în momentul săvârşirii ei. Tot atunci, Gheorghe Vlădan a declarat, în faţa instanţei, că nu-şi poate explica cum s-au produs evenimentele pentru care este judecat şi i-a mulţumit judecătorului pentru că i-a permis să-şi spună părerea în timpul procesului.

Vlădan este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav, tentativă la infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Procurorii au stabilit că, pe 5 martie 2012, Gheorghe Vlădan a intrat într-un coafor din Bucureşti, unde lucra soţia sa, şi a tras cu un pistol marca Glock de calibru 9 mm asupra persoanelor care se aflau în salon. Două femei au murit pe loc, printre care şi soţia lui Vlădan, iar şase persoane au fost rănite. El a tras şi în direcţia altor două persoane, dar nu le-a rănit.

Potrivit expertizei efectuate de INML, Gheorghe Vlădan a avut discernământ când a săvârşit fapta.

În 23 aprilie, procurorii Parchetului General i-au adus la cunoștință lui Vlădan învinuirile, în ultima etapă a anchetei penale. Ei i-au prezentant fostului angajat MAI materialul de urmărire penală, care include dovezile strânse în dosar, de la înregistrările video din intervalul în care a comis atacul de la coaforul Perla din Capitală, până la declarații ale martorilor.



×