x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Arafat: Testele de salivă au venit cu instrucţiuni, şcolile trebuie să le multiplice

VIDEO Arafat: Testele de salivă au venit cu instrucţiuni, şcolile trebuie să le multiplice

27 Noi 2021   •   16:23
VIDEO Arafat: Testele de salivă au venit cu instrucţiuni, şcolile trebuie să le multiplice
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Raed Arafat, secretarul de stat în MAE a anuntat, sâmbătă, că testele de salivă destinate unităţilor şcolare conţin un pliant cu instrucţiuni de folosire.

 

"Este una cu un set de instrucţiuni care se multiplică acolo. Nu trebuie decât la nivelul şcolii să multiplice instrucţiunea dată ca să fie dată la fiecare persoană care va administra testul. Instrucţiunile pentru test au ajuns. Rugămintea noastră pentru toţi este să lucrăm împreună. Să le folosim pentru screening şi pentru a vedea dacă cineva poate fi pozitiv pentru că trebuie să confirmăm după asta. (...) Nu e o mare problemă să iei componentele şi să le pui separat pentru fiecare persoană care va fi testată", a spus Arafat.

Întrebat de jurnalisti dacă rezultatul acestor teste ar putea fi afectat în contextul în care nu vin într-un kit complet, Arafat a răspuns: "Nu ar trebui să aibă efect. Toate testele antigen aşa s-au folosit".

"Aceste teste, şi când am adus testele antigen rapide, ele vin în cutii 25, dar cele 25 sunt beţişoarele, containerul de soluţie, locul unde faci amestecul şi caseta ca să vezi testul. Aşa se livrează ele şi aşa s-au livrat şi testele antigen rapide şi aşa s-au livrat testele rapide, în general, fie în cutii mici, fie în cutii mai mari cu cele patru componente care nu sunt combinate într-un container separat", a adăugat Arafat.

×
Subiecte în articol: raed arafat