x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO După ce a spus că vaccinarea ar trebui impusă, Iohannis s-a razgandit: Nu sunt adeptul vaccinării obligatorii

VIDEO După ce a spus că vaccinarea ar trebui impusă, Iohannis s-a razgandit: Nu sunt adeptul vaccinării obligatorii

de Alice Petrescu    |    09 Iul 2021   •   15:20
VIDEO După ce a spus că vaccinarea ar trebui impusă, Iohannis s-a razgandit: Nu sunt adeptul vaccinării obligatorii

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri dimineață, inaintea Summitul Inițiativei celor Trei Mări, că nu crede că în România ar trebui impuse noi măsuri restrictive, dar vaccinarea, da. "Vaccinarea se impune, adică este de dorit, este importantă, este necesară. Ulterior, el a revenit asupra afirmației si a spus că nu este adeptul vaccinării obligatorii.

 

 

La  doar câteva ore distanță, șeful statului revine asupra declarației privind gestionarea răspândirii variantei Delta. Dacă în prima parte a zilei spunea că nu crede că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da, Klaus Iohannis precizează acum că nu este adeptul vaccinării obligatorii și că imunizarea anti-covid va rămâne voluntară. În plus, el recunoaște că "România este unul din statele cu grad mic de vaccinare și prin asta automat suntem mai expuși în fața valului 4, care se vede că vine".

 

 

De la începutul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 în România au fost imunizate 4.799.034 de persoane, dintre care 171.050 cu prima doză și 4.627.984 cu cea de-a doua doză sau unica doză, în cazul serului de la Johnson&Johnson. Cu toate acestea, ritmul de vaccinare este în continuă scădere, arată noile date oferite de CNCAV. Sub 50.000 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore, dintre care 19.248 cu prima doză.

În prezent, țara noastră se sflă pe penultimul loc în UE în privința vaccinarii anti-covid.

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis