x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Mihăilă: În PNRR sunt 150 milioane euro în sprijinul spitalelor pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale

VIDEO Mihăilă: În PNRR sunt 150 milioane euro în sprijinul spitalelor pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale

17 Iun 2021   •   21:00
VIDEO Mihăilă: În PNRR sunt 150 milioane euro în sprijinul spitalelor pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a anunțat joi că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt prevăzute investiţii de 150 de milioane de euro care să vină în ajutorul unităţilor spitaliceşti pentru a preveni infecţiile asociate asistenţei medicale. Ea a mai spus că Ministerul Sănătăţii are în plan "măsuri de ameliorare" a sub-raportării infecţiilor asociate actului medical. 

Ioana Mihăilă a afirmat că, potrivit "mărturiilor primite de la Comisia Europeană", componenta Sănătate din PNRR a fost una dintre "cele mai bune" transmise de către România.

"Din luna ianaurie până la ultima retransmitere a componentei Sănătate cred că au fost 7 transmiteri către Comisia Europeană şi 7 reveniri cu observaţii de la Comisia Europeană. Aceste mod de lucru, acest mecanism de feedback de fapt ne ajută ca de fiecare dată să transmitem către Comisia Europeană un plan mai bun, mai detaliat şi mai concret şi mai uşor de implementat. Au fost observaţii, ele au fost numeroase. Cele mai mult au fost rezolvate la fiecare dintre aceste retransmiteri, astfel încât această componentă Sănătate din PNRR, conform mărturiilor primite de la Comisia Europeană, a fost dintre cele mai bune din componentele transmise de către România", a mai precizat ministrul.

×
Subiecte în articol: ioana mihaila