x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viitorul ministru al Sănătății, despre responsabilitatea majora ce-l așteaptă: Dacă reușim să scăpăm de la moarte 5.000 - 10.000 de oameni mi se pare extraordinar

Viitorul ministru al Sănătății, despre responsabilitatea majora ce-l așteaptă: Dacă reușim să scăpăm de la moarte 5.000 - 10.000 de oameni mi se pare extraordinar

23 Noi 2021   •   20:55
Viitorul ministru al Sănătății, despre responsabilitatea majora ce-l așteaptă: Dacă reușim să scăpăm de la moarte 5.000 - 10.000 de oameni mi se pare extraordinar
Sursa foto: Lucian Alecu

Alexandru Rafila, propus la Ministerul Sănătății, spune că, dacă va reuși să scape de la moarte 5.000 - 10.000 de oameni, i se pare extraordinar. Rafila vorbește și despre prima dificultate pe care o vede la minister.

Întrebat, marți seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, ce înseamnă pentru Alexandru Rafila postul de ministru al Sănătății, Rafila a răspuns: „fără să fie o declarație demagogică, e o foarte, foarte mare responsabilitate. Lumea are multe așteptări. Cred că sunt 2 tipuri de așteptare: în primul rând este vorba de evitarea unei situații similare ca cea prin care tocmai am trecut și cea de-a doua este calea spre normalitate”.

Rafila a afirmat că știe destul de bine sistemul și Ministerul Sănătății și crede că dificultatea va fi legată de resursa umană care, „atât cât există, trebuie mobilizată să lucreze” pentru controlul imediat al pandemiei.

„Trebuie un efort. Și mai e un lucru pe care vreau să îl spun. Nu mai discutăm de Ministerul Sănătății de la PSD sau al coaliției, problema e a României, nu a coaliției și din punctul ăsta de vedere nu am niciun fel de prejudecată și lucrez cu oricine are bunăvoință și disponibilitate și știință. Nu nu mă interesează vechea moștenire sau greaua moștenire. Dacă reușim să scăpăm de la moarte 5.000 de oameni sau 10.000 de oameni, mi se pare un lucru extraordinar. Trebuie să mai faci și altceva, dar lucrul ăsta trebuie să fie prioritatea, ca grozăviile astea cu 500 de decese pe zi să nu se mai repete”, afirmă Rafila.

Dacă va reuși să obțină acest lucru, crede ministrul propus al Sănătății, va fi o speranță către calea spre normalitate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alexandru rafila