x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vijelii şi grindină pănă vineri

Vijelii şi grindină pănă vineri

de Anca Ardeleanu    |    10 Iul 2007   •   00:00

Meteorologii prognozează pentru zilele următoare schimbări majore ale vremii, pentru care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cotată cu cod galben, valabilă in intervalul 10 -12 iulie.

Meteorologii prognozează pentru zilele următoare schimbări majore ale vremii, pentru care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cotată cu cod galben, valabilă in intervalul 10 -12 iulie. Dacă astăzi vremea va fi călduroasă in toată ţara şi chiar caniculară in Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi al Moldovei, spre seară instabilitatea atmosferică se va accentua in toate regiunile. Văntul se va intensifica şi va lua aspect de vijelie, insoţit de ploi torenţiale şi, izolat, de grindină. In această după-amiază, dar şi la noapte, astfel de fenomene işi vor face simţită prezenţa in regiunile vestice, nordice şi centrale, in Maramureş şi local in Transilvania. Cantităţile de apă vor depăşi 30... 35 l/mp, mercurul termometrelor nu va depăşi 21°C in nord-vestul teritoriului, dar va ajunge la circa 33°C in sud-est. Totodată, miercuri, fenomenele asociate instabilităţii atmosferice se vor manifesta şi in sudul şi estul ţării; local in Moldova şi Muntenia, cu precădere in zonele de deal şi de munte, cantităţile de apă ar putea depăşi 40... 50 l/mp.

Meteorologii au şi veşti bune: vineri vremea va fi frumoasă, izolat, in nordul ţării şi la munte, va ploua. Maximele vor fi cuprinse intre 24 şi 32°C.

×
Subiecte în articol: observator