x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vîntu, ironic către judecători: Respingeţi cererea de eliberare, altfel vă vor lua procurorii la întrebări!

Vîntu, ironic către judecători: Respingeţi cererea de eliberare, altfel vă vor lua procurorii la întrebări!

06 Mar 2013   •   12:19
Vîntu, ironic către judecători: Respingeţi cererea de eliberare, altfel vă vor lua procurorii la întrebări!
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu i-a cerut astăzi, ironic, unui magistrat de la Judecătoria Sectorului 1 să nu-l pună în libertate, în caz contrar acesta urmând să fie "luat la întrebări" de procurori.

Judecătoria Sectorului 1 a dezbătut o cerere din partea Penitenciarului Jilava privind eliberarea condiţionată din închisoare a lui Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă. Procurorul de şedinţă s-a opus eliberării lui Vîntu, susţinând că acesta nu a participat la activităţile educative din penitenciar şi nu a dat dovadă de suficiente dovezi de îndreptare.

În replică, Vîntu i-a spus ironic judecătorului, cu referire la opinia Parchetului: "Respingeţi eliberarea condiţionată, altfel vă iau procurorii la întrebări".

Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 urmează să decidă dacă îl eliberează pe Vîntu din închisoare.

Vîntu are de executat un an de închisoare pentru că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă, fost manager al postului Realitatea TV, instanţa stabilind pentru 6 martie termenul de judecare a solicitării.

Comisia de eliberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Bucureşti-Jilava a dat aviz favorabil pe 7 februarie în privinţa eliberării omului de afaceri. Este pentru a doua oară când Sorin Ovidiu Vîntu încearcă să iasă condiţionat din închisoare, prima cerere fiind respinsă definitiv de Tribunalul Bucureşti în data de 25 ianuarie.

Vîntu a executat peste opt luni din pedeapsa de un an de închisoare dată de Curtea de Apel Bucureşti pe 21 iunie 2012.


×