x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Violeta Alexandru: O să extindem plățile pentru părinții copiilor de la școlile din scenariul 2 și 3

Violeta Alexandru: O să extindem plățile pentru părinții copiilor de la școlile din scenariul 2 și 3

22 Oct 2020   •   21:51
Violeta Alexandru: O să extindem plățile pentru părinții copiilor de la școlile din scenariul 2 și 3

Guvernul dezbate în ședința de joi o ordonanță care prevede extinderea plăților pentru părinți și în cazul școlilor incluse în scenariile 2 și 3. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că până acum plățile erau făcute punctual, pe baza avizelor epidemiologice eliberate de DSP.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus că actul normativ este gata și că este supus aprobării în ședința de Givern de joi.

„Suntem gata, eram gata de acum o săptămână, dar în procedura de avizare am parcurs toate etapele corespunzătoare, inclusiv Consiliul Economic și Social și Consiliul Legislativ. Subiectul suscită într-adevăr un larg interes, în perioada ultimelor zile, noi afându-ne în circuitul de avizare, au mai venit o serie de comentarii și completări. Actul normativ este gata și îl vom supune aprobării dumneavoastră”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul a precizat că și în acest moment instituția face plăți către părinți.

„Vreau să subliniez pentru cei care în spațiul public au precizat că nu avem cadrul legal pentru plata părinților, că Ministerul Muncii efectuează în acest moment plăți pentru toate situațiile în care, în baza avizului epidemiologic eliberat de DSP, o unitate școlară în integralitate sau o clasă se află în situația de a gestiona un focar Covid, avem în plată, avem în gestionare această situație. Noi practic extindem sfera de aplicabilitate a ordonanței 147/2020, ca urmare a ordinului comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății, acest ordin prevăzând cele trei scenarii despre care s-a discutat în spațiul public. Ca urmare a ordinului apărut ulterior ordonanței, venim să completăm ordonanța pentru a avea cadrul legal în vederea acoperirii situațiilor părinților copiilor care învață în scenariul doi și trei. Noi am gestionat în toată această perioadă toate situațiile punctuale apărute. Ca urmare a ordinului celor doi miniștri înțelegem să completăm cadrul legal”, a mai spus Violeta Alexandru.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Violeta Alexandru