x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vitezomanii omoară cei mai mulţi oameni pe şoselele României

Vitezomanii omoară cei mai mulţi oameni pe şoselele României

28 Sep 2011   •   11:01
Vitezomanii omoară cei mai mulţi oameni pe şoselele României


Nu exista zi fara ca pe vreunul dintre drumurile Romaniei sa nu se produca vreun grav accident de circulatie. Zilele fericite sunt cele in care nu moare nimeni in urma unui accident rutier. Conform IGPR, 27 septembrie 2011, a fost a 19-a zi din acest an fara persoane decedate in accidente rutiere.

Politistii au facut un bilant al accidentelor rutiere, din care reiese ca numarul acestora a scazut in primele 9 luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara din anul trecut. Astfel, daca in primele trei trimeste din 2010 au fost 6.607 de accidente grave, soldate cu 1.658 de morti si 6.142 de raniti grav, in 2011 au fost cu 49 mai putine accidente, numarul mortilor este cu 242 mai mic, insa al celor grav raniti cu 80 mai mare.

Vitezistii conduc topul cauzelor accidentelor grave, urmati de pietonii care traverseaza strada neregulamentar, de soferii care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor si de cei care nu acorda prioritate altor vehicule. Conducerea sub influenta alcoolului este abia a opta cauza a accidentelor grave – 267 fiind provocate anul acesta de cei aflati in stare bahica, rezultand 45 de morti si 268 de grav raniti.

×