x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 9 ianuarie 2008

Vremea probabilă 9 ianuarie 2008

de Dan Panaitescu    |    09 Ian 2009   •   00:00

În estul şi sud-estul Transilvaniei, valorile minime de temperatură au fost scăzute şi în ultimele dimineţi, însă după ninsorile de ieri, ca urmare a pătrunderii unui aer rece şi degajării cerului, gerul a revenit şi a cuprins majoritatea regiunilor.



Presiunea atmosferică a crescut foarte mult, iar de mâine încolo va fi în scădere în apropierea suprafeţei solului, iar în altitudine se va menţine ridicată. În altitudine, temperatura aerului va fi în creştere şi în acest fel creşterea va fi mai întâi la deal şi la munte. În Moldova, deşi circulaţia atmosferică a permis pătrunderea aerului rece, scăderea temperaturilor minime a fost atenuată de plafonul noros format de norii joşi. Tot aici vor mai fi înnorări şi va mai ninge slab, iar în zonele depresionare se va forma ceaţă, în condiţiile acumulărilor reci, nocturne. Se va produce o inversiune termică, astfel încât în zonele depresionare, de câmpie şi de podiş, aceasta ar însemna ceaţă prezentă permanent noaptea, asociată şi cu depunere de chiciură, iar pe arii restrânse ar putea deveni persistentă şi în cursul zilei. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:        max.: 0°C     min.: –10°C
Periferie:     max.: –1°C    min.: –11°C

Azi (vineri):
Vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul slab. Presiunea atmosferică va scădea.

Mâine (sâmbătă):
Deşi temperatura aerului va marca o creştere uşoară, vremea se va menţine rece. Cerul va fi variabil, iar vântul slab. Presiunea atmosferică va creşte uşor îndeosebi în a doua parte a intervalului. Maxima: 2°C; minima: –8°C.

Poimâine (duminică):

Vremea va fi rece, iar cerul variabil. Vântul va sufla slab. Îndeosebi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Maxima: 3°C; minima: –7°C.

LA MUNTE


Azi (vineri):
Vremea va fi rece, geroasă îndeosebi dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi condiţii de fulguială doar spre sfârşitul weekendului în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab până la moderat.

Mâine (sâmbătă):
Deşi temperatura aerului va marca o creştere uşoară, vremea se menţine rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpaţii Orientali, unde numai izolat va ninge slab. Vântul va prezenta unele intensificări în zona înaltă. Local, pe văi şi în depresiuni se va semnala ceaţă.

Poimâine (duminică):

Vremea va fi rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent. Local, pe văi şi în depresiuni se va semnala ceaţă, îndeosebi în a doua parte a zilei.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (vineri):
Presiunea atmosferică va scădea de la valori în jur de 769 mm Hg până la valori în jur de 763 mm Hg.

Mâine (sâmbătă):
Presiunea atmosferică va creşte uşor, îndeosebi în a doua parte a intervalului, de la valori în jur de 763 mm Hg până la valori în jur de 766 mm Hg.

PROGNOZA ÎN EUROPA

În nord-vestul, centrul şi sud-estul Europei, în Arhipelagul Britanic, Belgia, Olanda, cea mai mare parte a Franţei, Austria şi sudul Germaniei, Cehia, Slovacia, Ungaria, jumătatea de sud a Republicii Moldova şi a Ucrainei, dar şi în Bulgaria, vestul şi nordul Turciei vremea va fi în general frumoasă. În restul continentului, cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare în ţările nordice şi de răsărit şi predominant sub formă de ploaie în sud-vest şi în sud. În toate zonele cu precipitaţii, dar mai ales în cele în care vor predomina ninsorile, vântul va prezenta intensificări. Temperatura aerului va marca o scădere în sud-est (în Peninsula Balcanică şi în regiunile învecinate Mării Negre) şi va continua să crească uşor în nordul extrem, iar în rest nu se va modifica semnificativ faţă de ziua anterioară. (meteorolog Romica Jurca)

×