x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Week-end macabru

Week-end macabru

de Diana Scarlat    |    03 Aug 2009   •   00:00
Week-end macabru
Sursa foto: /AGERPRES

Doi tineri studenţi au ucis, apoi au tranşat un bărbat, la Timişoara. Doi bătrâni au fost ucişi, apoi incendiaţi, la Corbu, în judeţul Constanţa. Un tânăr a ajuns în comă la spital, după ce a fost împuşcat de mai multe ori de un poliţist, în judeţul Galaţi. Delictul: tânărul asculta muzică! Melomanul se zbate acum între viaţă şi moarte. Un barman din Braşov şi-a împuşcat clientul, pentru că refuzase să achite nota de plată... Sfârşitul săptămânii trecute a fost marcat de un val de violenţă.



Cea mai comentată crimă a week-end-ului a fost săvârşită de doi studenţi medicinişti, la Timişoara. Aparent, un cuplu frumos, cu un viitor luminos: studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, 20 de ani, fără griji şi fără bani. Şi pentru că nu aveau bani, fata s-a oferit să întreţină relaţii sexuale cu un bărbat de etnie romă, care sâmbătă ar fi împlinit 65 de ani. Pentru suma de 500 de euro. Finalul: 50 de lovituri de cuţit, apoi o tranşare a cadavrului, în încercarea de a scăpa de urme. Cadavrul ciopârţit a fost găsit sâmbătă dimineaţă în portbagajul unei maşini, în faţa unui cămin studenţesc din Timişoara.

Acum, Sergiu Florea este acuzat de omor, iar Carmen Bejan este acuzată de complicitate la omor. Cei doi riscă pedepse cu închisoarea între 10 şi 20 de ani. Au fost găsiţi, după două zile de căutări, şi duşi aseară, în jurul orei 18:00, în faţa unei instanţe a Tribunalului Timiş, pentru eliberarea mandatelor de arestare. Tot ieri au fost audiaţi de procurori timp de câteva ore. Nu au făcut declaraţii înainte de a intra în sala de judecată. Probele strânse de procurori arată că tânărul student este criminalul, iar la tranşarea cadavrului a participat şi fata.

FUGA DE LA LOCUL FAPTEI
La început au fugit. Au fost prinşi pe rând şi s-au acuzat reciproc. Mai întâi a fost suspectată fata, care a declarat că este nevinovată şi că a fost obligată de prietenul ei să asiste la fapta abominabilă. Părinţii fetei, din Ineu, judeţul Arad, au declarat poliţiştilor că fata nu ar fi fost capabilă să comită o crimă. Erau convinşi că fiica lor fusese sechestrată. Aşa cum erau convinşi că fata lor locuieşte la gazdă, nu în camera 52 a Căminului 2 Medicină... Apoi a fost găsit şi tânărul, cu venele tăiate şi cu altă poveste. Cei doi au încercat să dea vina unul pe celălalt şi la audieri. Conform declaraţiilor Mihaelei Pop, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Sergiu Florea a luat legătura cu cetăţeanul de etnie romă Trifu Schrottu - bărbatul în vârstă de 65 de ani ucis - în urma unui anunţ dintr-un ziar. L-a pus pe acesta în legătură cu fata, pentru a întreţine relaţii sexuale cu ea, în schimbul sumei de 500 de euro. Şi în privinţa nevoii de bani cei doi au dat vina unul pe altul.

VARIANTA EI ŞI VARIANTA LUI
Din declaraţiile fetei reiese că aceasta nu a mai apucat să întreţină relaţii sexuale cu victima. Sergiu ar fi intrat în camera de cămin şi i-ar fi găsit dezbrăcaţi, moment în care ar fi luat un cuţit şi l-ar fi ucis pe bărbat. La rândul său, Sergiu Florea a susţinut în faţa procurorilor că, după ce a intrat în camera de cămin, Carmen Bejan ar fi luat cuţitul şi l-ar fi omorât pe bărbat. Cei doi studenţi i-au tăiat apoi picioarele, pe care le-au pus într-o pungă, şi au dus trupul ciopârţit al victimei la maşina acesteia. Ar fi vrut să scape de cadavru dându-i foc. "Împreună au tranşat apoi victima. Din declaraţiile lor rezultă că fiecare a tăiat câte un picior al bărbatului, au împachetat victima într-o geantă şi în pungi, pe care le-au cumpărat în prealabil împreună de la un magazin, şi au depozitat-o în portbagajul propriului autoturism, cu intenţia de a-l o incendia", a declarat Mihaela Pop. Mortul a fost găsit cu un căluş în gură şi cu mâinile legate. Ghinion însă: tinerii n-au ştiut cum să pornească maşina cu schimbător de viteze automat. Au fugit. Şi a urmat urmărirea, ipotezele, acuzele. Acum îşi aşteaptă sentinţa. Aseară au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Sergiu Florea a fost arestat sub acuzaţia de omor, iar Carmen Bejan, pentru complicitate la omor. Avocaţii lor au declarat imediat recurs la decizia Tribunalului Timiş.

Agresivitate
O dublă crimă a fost comisă ieri-dimineaţă la Corbu, în judeţul Constanţa. Doi bătrâni au fost găsiţi morţi în locuinţa lor incendiată. Radu Croitoru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa, a declarat că pompierii i-au găsit pe bătrânii morţi mergând să stingă flăcările care cuprinseseră casa celor doi soţi. Proprietarul casei, găsit mort în curte, avea o tăietură în zona gâtului, iar soţia sa a fost găsită moartă în casă, cu arsuri pe corp. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de criminali. Poliţiştii şi procurorii constănţeni au început o anchetă în acest caz.

La Galaţi, un poliţist care nu se afla în timpul serviciului s-a supărat pe un tânăr de 28 ani pentru că asculta muzică prea tare în maşina pe care o conducea. Şi l-a împuşcat! Victima, din comuna gălăţeană Oancea, a ajuns ieri la Spitalul de Urgenţă din Galaţi în comă, apoi a fost transportată cu un elicopter la Bucureşti, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Week-end-ul negru s-a încheiat cu un barman din Braşov, supărat pe clientul care nu i-a achitat nota de plată, drept pentru care l-a bătut, apoi l-a împuşcat. Din fericire, nu mortal.

×
Subiecte în articol: observator violenta