x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zăpada a blocat şase tineri în Munţii Bihorului

Zăpada a blocat şase tineri în Munţii Bihorului

16 Oct 2009   •   00:00

Salvamontiştii au reuşit să ajungă noaptea trecută cu schiurile, la cei şase tineri care rămăseseră blocaţi la o cabană din satul de vacanţă bihorean Coada Lacului. Cu toate eforturile depuse, turiştii nu au putut fi coborâţi din cauza drumului blocat de zăpadă. O parte dintre salvatori au decis să rămână alături de turişti până în momentul în care vor fi salvaţi.



Şase tineri, toţi din Oradea, care se aflau la o cabană din satul de vacanţă Coada Lacului, din judeţul Bihor, au rămas blocaţi, joi, la aproximativ 12 kilometri de barajul Leşu, din cauza ninsorilor care au făcut drumul impracticabil. "Salvamontiştii au ajuns în zonă cam pe la ora 01.00 noaptea, i-au găsit pe cei şase, dar şi alte familii rămase la Coada Lacului, în aceaşi situaţie. Norocul lor este că a rămas blocat şi proprietarul unui magazin, aşa că au de unde să îşi cumpere mâncare”, a declarat Adrian Marin, şeful Serviciului Salvamont Bihor. Conform Mediafax, în echipajul de salvatori care au urcat spre Coada Lacului s-au aflat şi trei paramedici, care i-au consultat pe turişti şi au constatat că starea de sănătate a acestora este bună.

În condiţiile în care drumul de acces este blocat de copacii căzuţi şi de zăpadă, turiştii nu pot coborî de la Coada Lacului, astfel că trei salvamontişti, printre care şi un paramedic, au decis să rămână în satul de vacanţă până la deblocarea drumului. "Doar cu schiuri se poate ajunge momentan, sperăm fie să se topească zăpada, fie să se cureţe drumurile”, a adăugat şeful Salvamont Bihor.

×
Subiecte în articol: observator