x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de pompieri se luptă de câteva zile să stingă un incendiu în zona Straja, Gorj

Zeci de pompieri se luptă de câteva zile să stingă un incendiu în zona Straja, Gorj

de Agerpres    |    03 Oct 2011   •   16:48

Aproximativ 60 de lucratori ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Gorj intervin, in prezent, pentru lichidarea unui incendiu de vegetatie izbucnit in comuna Stanesti, varful Straja, flacarile afectand pana acum o suprafata de circa 50 de hectare de gol alpin.

Purtatorul de cuvant al ISU Gorj, Mihai Avramescu, a declarat ca incendiul se manifesta de la sfarsitul saptamanii trecute, zeci de pompieri si voluntari lucrand zilnic pentru stingerea acestuia. Cauza izbucnirii incendiului nu este cunoscuta deocamdata.

"Focul arde in continuu de la sfarsitul saptamanii trecute, acum avem 60 de lucratori care incearca lichidarea acestuia. Speram ca in cursul zilei de azi (luni-n.r.) sau cel tarziu marti sa reusim sa il stingem. Pana in prezent au ars circa 50 de hectare de vegetatie uscata, focul putand sa se extinda la padurea din zona. In rest, nu exista pericolul sa se extinda focul la imobile sau sa puna in pericol viata turistilor deoarece in zona nu sunt cabane, e doar gol alpin. Cauza probabila a incendiului urmeaza sa o stabilim", a precizat Mihai Avramescu.

×