x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Camera Deputaţilor îşi deschide porţile de Ziua Copilului

Camera Deputaţilor îşi deschide porţile de Ziua Copilului

de Redacția Jurnalul    |    28 Mai 2024   •   23:00
Camera Deputaţilor îşi deschide porţile de Ziua Copilului

Camera Deputaților își va deschide porțile sâmbătă, de Ziua Copilului, între orele 10.00 și 17.00. Copiii și însoțitorii lor vor putea vizita gratuit instituția.

Potrivit unui comunicat al instituției, accesul va fi permis pe la intrarea C1, nivel P, cu un flux de vizitare continuu, cu acces prin Bulevardul Naţiunile Unite.

Cei interesaţi vor avea posibilitatea să vadă sălile în care se desfăşoară activitatea parlamentară, respectiv „I.I.C. Brătianu”, „Take Ionescu”, „Unirii”, „Mihai Viteazul”, sala Biroului permanent „Barbu Catargiu”, Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Galeria de onoare și Galeria presei, precum și sala de plen.

Ca şi la ediţiile anterioare, copiii vor putea participa la o serie de activități distractive şi educative, organizate împreună cu mai multe instituţii partenere ale Camerei Deputaţilor, care vor include spectacole de teatru și de magie, întâlniri cu personaje fantastice îndrăgite de copii, animatori pe picioroange, tobogane gonflabile, pictură pe față pentru micii vizitatori, un stand unde vor concura micii microbiști, care vor primi mingi și tricouri cu autografele fotbaliștilor din „Generația de Aur”, șah, tenis de masa, survol avioane, drone, roboți, simulatoare de zbor și căști VR, momente de prezentare a tradițiilor militare, fanfară militară, prezentare de câini și cai ai forțelor de ordine și multe alte surprize.

De asemenea, în cadrul Bazei sportive „Ion Rațiu”, are loc, în perioada 28 mai – 1 iunie, o competiție dedicată copiilor practicanți ai tenisului de câmp – „Turneul micilor campioni – Camera Deputaților”, cu premii de peste 10.000 de lei, acordate sub forma unor vouchere pentru echipamente sportive.

Prima ediţie a evenimentului „Porţi deschise pentru copii” a avut loc în 2007. Acţiunea a devenit, deja, o tradiţie prin care Camera Deputaţilor marchează Ziua Internaţională a Copilului şi oferă vizitatorilor ocazia de a cunoaşte una dintre cele mai importante instituţii ale statului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ziua copilului camera deputatilor