Senatorul PSD Miron Mitrea scrie, pe blog, că "Spiru Haret" putea să fie un caz simplu dacă "marii bărbaţi politici ai ţării" ar fi lăsat-o pe Ecaterina Andronescu să-şi ducă la capăt treaba începută şi "nu săreau să o trimită metaforic la cratiţă", prin intervenţii televizate sau şedinţe de partid.
"Dar în capul politicienilor a încolţit imediat ideea ca miile de studenţi nefericiţi pentru că li se anulează diplomele vor fi un electorat mult mai motivat să iasă la vot decât restul populaţiei, care e mai preocupată acum de salarii şi locuri de muncă decât de ce se întâmplă la «Spiru Haret»", afirmă Mitrea, joi, pe blogul personal.
În opinia sa, "scandalul «Spiru Haret» a arătat încă o dată" că actuala clasă politică nu se poate ridica la nivelul vremurilor pe care le trăieşte.
"Că nu putem sau nu vrem să luăm decizii importante, dacă ele ne costă voturi. Nu contează cât de mult pot contribui soluţiile respective la însănătoşirea societăţii noastre grav bolnave, ci contează dacă aceia care sunt nemultumiţi de soluţiile respective sunt mulţi sau puţini, dacă sunt slabi sau puternici, dacă ies la vot sau nu ies la vot", continuă el.
Miron Mitrea mai scrie pe blog că, în cazul "Spiru Haret", absolvenţii sunt de trei categorii: în primul rând, absolvenţii facultăţilor acreditate, "care nu au nicio problemă, facultăţile şi diplomele lor sunt recunoscute de minister, şi, drept urmare, prezintă aceleaşi garanţii ca oricare absolvent de facultate acreditată din Romania, de stat sau particulară", apoi sunt absolvenţii facultăţilor neacreditate care au învăţat şi şi-au dat examenele, dar şi absolvenţi ai facultăţilor neacreditate despre care nu se ştie dacă au dat pe la vreun examen.
"Pentru aceste ultime două categorii a cerut ministrul Ecaterina Andronescu, până să fie băgată în şedinţe, repetarea examenului de licenţă. Cei care au învăţat şi şi-au dat examenele pe bune au tot dreptul să fie nemulţumiţi, dar nu şi speriaţi. Ei au învăţat, deci, teoretic, n-ar trebui să se teamă de un nou examen. Cei care n-au dat examenul pe bune sunt, evident, cei mai nervoşi, speriaţi şi, prin urmare, motivaţi să-i voteze pe salvatorii lor", opinează Mitrea.
Senatorul PSD consideră că statul poate fi acuzat că a tolerat astfel de situaţii şi, din acest motiv, acordarea şnsei de a da din nou examenul este corectă, dar subliniază că în niciun caz nu pot fi lăsate lucrurile aşa cum sunt.
Mediafax
Citește pe Antena3.ro