x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 4 independenţi, un fost ofiţer SRI şi un condamnat pentru corupţie, printre candidații la Primăria Ploiești

4 independenţi, un fost ofiţer SRI şi un condamnat pentru corupţie, printre candidații la Primăria Ploiești

27 Apr 2016   •   11:54
4 independenţi, un fost ofiţer SRI şi un condamnat pentru corupţie, printre candidații la Primăria Ploiești
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Un număr de 13 persoane şi-au depus candidatura la Biroul Electoral Municipal (BEM) pentru funcţia de primar al Ploieştiului, între cei care intră în cursa electorală aflându-se patru independenţi, un fost ofiţer SRI şi un fost viceprimar al oraşului condamnat pentru corupţie.

Astfel, din partea PSD va candida actualul viceprimar cu atribuţii de primar, Cristian Ganea. El este de profesie economist şi membru al PSD din anul 2008, aflându-se la primul mandat de consilier local. Acesta este viceprimar cu atribuţii de primar al Ploieştiului de la sfârşitul anului trecut.

Fostul prefect de Prahova, Adrian Dobre, consilier judeţean în mandatul 2012-2016, va candida din partea PNL, după ce primului candidat anunţat de partid, senatorul Andrei Volosevici, i s-a adus la cunoştinţă că este suspect într-un dosar al DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu şi luare de mită, fapte comise în mandatul pe care acesta l-a deţinut în perioada 2008-2012.

Adrian Dobre a fost prefect în perioada 2009- 2012, iar anterior a fost subprefect al judeţului.

Fostul ministru al Mediului, deputatul Graţiela Gavrilescu, va candida din partea ALDE pentru funcţia de primar al Ploieştiului. Aceasta a fost viceprimar al Ploieştiului în mandatul 2004-2008 din partea PNL.

Alţi doi foşti viceprimari liberali ai oraşului, respectiv Cătălina Bozianu (mandatul 2008-2012) şi Iulian Teodorescu (mandatul 2012-2016), vor candida din partea PMP, respectiv PRM.

Bozianu este de profesie economist, iar în prezent este director economic al SC Hidro Prahova, operator regional de apă-canal.

Teodorescu a fost membru PNL timp de peste 20 de ani, iar în baza ordonanţei 55 a trecut la partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, fiind membru ALDE până în urmă cu câteva săptămâni, când a demisionat, înscriindu-se ulterior în PRM. Iulian Teodorescu, de profesie avocat, a deţinut cinci mandate de consilier local la Ploieşti în perioadele 1992-1996 şi 2000-2016. El a fost ales viceprimar al municipiului în anul 2012, iar ulterior, în perioada martie-decembrie 2015, a fost viceprimar cu atribuţii de primar, după arestarea fostului primar Iulian Bădescu.

Deputatul Gabriela Anghel candidează din partea PND pentru Primăria Ploieşti. Aceasta este absolventă a facultăţii de limbi străine engleză-franceză, a lucrat în învăţământ, dar şi în mediul privat, s-a înscris în PNG, în 2007, partid al cărui membru a fost până în 2009. Doi ani mai târziu, aceasta a intrat în PP-DD, a fost aleasă deputat în colegiul din Prahova, iar în 2015 s-a înscris în PND, după ce a fost exclusă din PP-DD.

Mircea Chiriţescu, de profesie medic veterinar, candidează din partea PSRo, Fabio Marian Cârstea, jurnalist şi manager al unei firme private, candidează din partea PRU, iar Radu Popescu, fost director al Regiei Autonome de Transport Public Ploieşti, Marius Fenichiu, fost consilier judeţean, şi Marian Enache, jurist, candidează din postura de independent.

Pe lista de candidaţi independenţi mai figurează şi senatorul Daniel Savu, fost ofiţer SRI şi fost membru al PSD timp de aproape 20 de ani.

Savu a demisionat la sfârşitul lunii martie din PSD, după aproape 20 de ani de activitate în acest partid, el explicând că această decizie este un semnal de alarmă faţă de personajele "compromise" care reprezintă PSD în Prahova. În ianuarie, Daniel Savu a fost anunţat drept candidat al PSD pentru funcţia de primar al Ploieştiului. La scurt timp însă, organizaţia municipală PSD Ploieşti a anunţat că nu susţine această candidatură, solicitând preşedintelui PSD Prahova să nominalizeze un alt candidat.

De asemenea, fostul viceprimar al Ploieştiului Raul Petrescu va candida din partea UNPR. Petrescu a fost condamnat definitiv anul trecut la şase luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la cumpărare de influenţă. Raul Petrescu a fost ales consilier municipal din partea PP-DD, el beneficiind de prevederile Ordonanţei 55 şi trecând, în baza acesteia, la UNPR. AGERPRES

×