x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adeziune - Briana Caragea s-a înscris în PC

Adeziune - Briana Caragea s-a înscris în PC

de Dana Piciu    |    01 Feb 2008   •   00:00
Adeziune - Briana Caragea s-a înscris în PC

Începând de ieri, prinţesa Briana Caragea (foto) a devenit membru PC şi va conduce departamentul pentru relaţii cu societatea civilă a partidului.



Începând de ieri, prinţesa Briana Caragea (foto) a devenit membru PC şi va conduce departamentul pentru relaţii cu societatea civilă a partidului.

Pentru că sunt 18 ani de când trăieşte în România, adică a ajuns "la vârsta majoratului", iar lucrurile nu arată foarte bine în ţară, Briana Caragea s-a hotărât "să se implice", şi nu "să intre" în politică, după cum a spus chiar ea. "PC mi s-a părut un partid cu forţă de echilibru, iar faptul că preşedintele său este o femeie nu putea să nu mă atragă", a spus Briana Caragea, care a amintit că străbunicul său, Grigore Cantacuzino, a fost conservator. Ea intenţionează să fie "un sprijin" în teritoriu pentru candidaţii partidului la alegerile din acest an, iar, după ce se va dumiri asupra politicii, se va hotărî dacă va candida ea însăşi la alegerile locale sau parlamentare.


OPOZIŢIE. Tot ieri, conservatorii au anunţat că nu vor susţine moţiunea privind creşterea preţurilor pe care intenţionează să o iniţieze PSD, în schimb va cere premierului să prezinte, în cel mai scurt timp, în Parlament, măsurile pe care le va lua Guvernul în urma măririi preţurilor. PC nu este de acord, de asemenea, cu modificarea Codului Penal, aşa cum propus PSD-istul Eugen Nicolicea, care cere reintroducerea infracţiunii privind răspândirea de informaţii false dacă prin acestea se aduce atingere siguranţei statului. El a mai anunţat ieri că PC va înfiinţa o comisie de monitorizare a contractelor şi licitaţiilor care se fac din banii publici, în două săptămâni urmând ca această comisie să prezinte opiniei publice un raport în acest sens. Conservatorii vor merge la consultările ce urmează a avea loc la Guvern pe tema stabilirii datei alegerilor locale şi vor insista ca acest scrutin să se organizeze "la termen" şi să nu se suprapună nici cu alegerile parlamentare, dar nici cu campionatul european de fotbal. Ei vor participa, de asemenea, la consultările privind taxa auto şi vor susţine desfiinţarea acesteia şi restituirea banilor celor care au achitat-o deja.  

×
Subiecte în articol: politic briana caragea