x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase: Radu Câmpeanu, un cavaler al politicii româneşti

Adrian Năstase: Radu Câmpeanu, un cavaler al politicii româneşti

19 Oct 2016   •   21:49
Adrian Năstase: Radu Câmpeanu, un cavaler al politicii româneşti

Seniorul liberal Radu Câmpeanu a fost unul dintre cavalerii politicii româneşti, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, fostul premier Adrian Năstase, care l-a cunoscut pe acesta atât ca adversar politic, dar şi ca partener.

"Regret moartea domnului Radu Câmpeanu, pe care l-am cunoscut bine într-o perioadă destul de tensionată a vieţii politice româneşti după 1990, dar perioadă în care existau încă adevăraţi cavaleri ai politicii. Am urmărit şi am participat la bătăliile electorale şi bătăliile politice din anii '90, l-am cunoscut pe Radu Câmpeanu ca adversar, dar şi ca partener. Evident, am fost interesat de alegerile prezidenţiale din acei ani, dar am avut privilegiul de face parte dintr-un guvern format de FSN-ul de atunci cu PNL-ul într-o formulă condusă de Theodor Stolojan. În acel guvern la Justiţie ministru era domnul Ionescu Quintus, iar alături de mine, la Externe, ca ministru secretar de stat, a fost desemnat domnul Săndulescu pe care de asemenea l-am respectat în mod deosebit. Ei reprezentau în acel guvern PNL-ul, dar contactele mele erau cu dânşii într-un fel mai vechi, nu mă refer la domnul Câmpeanu, cât la domnul Săndulescu care era bun prieten cu tatăl meu", a afirmat Adrian Năstase.

Fostul premier a evocat personalitatea lui Radu Câmpeanu şi a mărturisit că are nostalgia acelor vremuri.

"Îmi aduc aminte de ţinuta domnului Câmpeanu, de eleganţa mesajelor şi, chiar dacă adeseori nu am fost de acord cu aceste mesaje, trebuie să recunosc că am nostalgia acelor vremuri în momentul în care urmăresc felul în care a coborât discursul politic în zilele noastre. Sigur că drumul nostru, al tuturor, este spre acelaşi sfârşit sau spre un sfârşit inevitabil, dar orice destin încheiat creează şi regrete, dar şi într-un fel speranţa că o viaţă de acest gen nu se va fi risipit pentru nimic şi că măcar o parte din contribuţia unor oameni precum Radu Câmpeanu, Corneliu Coposu, Ioan Raţiu, au putut să marcheze un drum spre o societate democratică şi poate, în timp, mai raţională", a subliniat Adrian Năstase.

Seniorul liberal Radu Câmpeanu a murit miercuri la vârsta de 94 de ani.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: adrian nastase radu campeanu deces doliu pnl