x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii coaliției explică de ce listele la locale vor fi separate

Liderii coaliției explică de ce listele la locale vor fi separate

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2024   •   19:54
Liderii coaliției explică de ce listele la locale vor fi separate

Liderii coaliției explică de ce la alegerile locale listele vor fi separate. „Sunt convins că în perioada următoare vom avea și alianțe politice sau electorale locale”, spune Marcel Ciolacu. „La firul ierbii există mai multă efervescență”, afirmă Ciucă.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost întrebați, miercuri seara, de ce au optat pentru liste comune la europarlamentare și separate la locale.

„Am avut discuții și dezbateri. Sunt abordări care fac obiectul tipologiei alegerilor. Nu putem să vorbim despre alegerile locale care au o cu totul altă configurație. Acolo, la firul ierbii, există mai multă efervescență și campania se desfășoară altfel, pe când la europarlamentare discutăm de alegerea reprezentanților României care au menirea să meargă la Bruxelles și să lupte pentru interesele României în cadrul UE”, a răspuns Ciucă.

Astfel, la nivelul fiecărei filiale de partid vor exista strategiile specifice.

La rândul său, Marcel Ciolacu a spus că PSD are mii de aleși locali și ar fi fost o greșeală „ca noi, din birouri, să hotărâm ce este mai bine pentru fiecare comună, oraș, municipiu. Aceste decizii se iau la baza partidului și avem două partide democratice. Sunt convins că în perioada următoare vom avea și alianțe politice sau electorale locale. Dar acest lucru trebuie să îl facă colegii noștri din teritoriu, fiindcă ei știu ce este cel mai bine pentru urbea pe care o reprezintă sau pentru locul unde vor să candideze”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alegeri liste