x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alexandru Rafila: Renunțarea la mască se va baza pe studii științifice, realizate de organisme internaționale

Alexandru Rafila: Renunțarea la mască se va baza pe studii științifice, realizate de organisme internaționale

18 Ian 2021   •   18:23
Alexandru Rafila: Renunțarea la mască se va baza pe studii științifice, realizate de organisme internaționale
Sursa foto: Lucian Alecu

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, luni, că o eventuală eliminare a obligativității purtării măștii va fi luată în discuție doar după ce rata de vaccinare va ajunge la 70%. „Cu siguranță însă în acest an vom purta mască”, a spus Rafila.

„Renunțarea la mască va fi o decizie tehnică, până la urmă. Adică, renunțarea la mască se va baza pe studii științifice, realizate de organisme internaționale, cum ar fi Centrul european de control al bolilor, va exista o poziție a UE, care să țină cont de acoperirea vaccinală din fiecare stat membru și de situația de la nivelul UE. Eu nu pot să dau un termen, când se va renunța la mască, dar cu siguranță, dacă acest obiectiv al unei acoperiri vaccinale de 70% va fi realizat, cu siguranță utilizarea măștii va intra în discuția specialiștilor și vor exista recomandări care în funcție de fiecare stat vor fi adoptate”, a spus Alexandru Rafila într-o conferință de presă.

Întrebat de jurnaliști dacă împărtășește părerea altor specialiști, care spun că masca va fi obligatorie încă doi ani, Alexamdru Rafila a spus că aceste decizii vor fi luate în baza unor studii, dar că anul acesta cu siguranță masca va fi obligatorie.

„Nu îmi plac aceste predicții care sunt bazate mai degrabă pe ceea ce credem noi decât pe studii. Pe măsură ce imunizarea populației din UE se va realiza se vor realiza și studii care să recomande prelungirea utilizării măștii sau o scurtare a intervalului de utilizare. Cu siguranță însă în acest an vom purta mască”, a mai spus deputatul PSD.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: alexandru rafila