x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Dragnea nu vede parul din ochi; ne dorim o lege a prevenţiei care să nu fie mistificată

Alina Gorghiu: Dragnea nu vede parul din ochi; ne dorim o lege a prevenţiei care să nu fie mistificată

15 Feb 2016   •   16:15
Alina Gorghiu: Dragnea nu vede parul din ochi; ne dorim o lege a prevenţiei care să nu fie mistificată

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat luni, referindu-se la solicitarea liderului PSD, Liviu Dragnea, de retragere a proiectului privind prevenţia, că acesta "nu vede parul din ochii săi", precizând că liberalii vor organiza dezbateri pe această iniţiativă deoarece doresc o lege care "să nu fie deloc mistificată".

"Domnul Dragnea nu vede parul din ochii domniei sale, mai rămâne să mă ameninţe cu plângere penală şi pe faptul că dezbatem o lege", a declarat Gorghiu, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Ea a anunţat că joi, la grupurile parlamentare ale PNL, va avea loc o dezbatere pe legea prevenţiei, organizată de iniţiatorii proiectului.

"Să ştiţi că eu nu fac ca dl Dragnea să o ţin langa că toată legea este bună. Nu, legea este în dezbatere publică. (...) Suntem deschişi la orice propuneri venite din partea asociaţiilor pacienţilor, medicilor din România, pentru că nu am auzit de la cineva că nu este necesară prevenţia în România. (...) Cifrele sunt zguduitoare atunci când vorbim de boli. Românii sunt în top din orice poziţie priveşti, motiv pentru care aşteptăm poziţiile tuturor ONG-urilor, societăţii civile, specialiştilor, jurnaliştilor, pentru că sunt specializaţi pe sănătate mai mulţi, care au venit cu propuneri foarte bune de îmbunătăţire a textului, şi la sfârşitul acestei dezbateri colegii mei vor prezenta propunerile de îmbunătăţire a acestei legi. Va mai dura perioada de dezbateri", a afirmat liderul PNL.

Ea a indicat că luni, la Senat, liberalii se întâlnesc cu ministrul Sănătăţii, care va fi prezent şi în plenul Camerei Deputaţilor.

"Flexibilitatea noastră de îmbunătăţire a legii este totală, ne dorim o lege care să nu fie deloc mistificată, o lege foarte clară. Normele de aplicare nu le face Parlamentul, ci Guvernul, dar mizez pe o discuţie deschisă, care să nu aibă deloc amprentă politică şi care să se concretizeze printr-un proiect foarte bun pentru cetăţeanul din România", a conchis Alina Gorghiu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut din nou liberalilor să retragă proiectul de lege referitor la prevenţia în sănătate, anunţând că, în cazul în care acesta va fi adoptat "cumva", social-democraţii vor sesiza Curtea Constituţională.

"Cerem PNL să retragă acest proiect de lege pentru că, în primul rând, este o lege profund anticonstituţională. Dreptul la sănătate este garantat de Constituţie, nu se poate condiţiona accesul la sănătate pentru niciun cetăţean român. Câteva boli pot avea evoluţii galopante şi nu poţi să condamni la moarte un cetăţean român care, din varii motive, nu şi-a făcut controlul atunci când îşi imaginau iniţiatorii legii", a argumentat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei conducerii PSD.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: alina gorghiu liviu dragnea