x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Exclud varianta unui guvern PNL-PSD. PMP și ALDE nu intră în Parlament

Alina Gorghiu: Exclud varianta unui guvern PNL-PSD. PMP și ALDE nu intră în Parlament

10 Iul 2016   •   21:20
Alina Gorghiu: Exclud varianta unui guvern PNL-PSD. PMP și ALDE nu intră în Parlament

Alina Gorghiu a arătat, la Subiectiv, de la Antena 3, că PNL exclude varianta de a face un guvern cu PSD, după alegerile din toamnă, indiferent de procentele obținute de fiecare partid în parte.

Copreședintele PNL a arătat că un scenariu plauzibil ar indica intrarea în Parlament a celor două mari partide, PSD și PNL, precum și a UDMR-ului.

”Eu nu cred că va intra PMP-ul în Parlament. În acest moment, având în vedere cifrele de la locale, nu cred că e vreo șansă să intre în Parlament. Nu cred că intră nici ALDE”, a spus Alina Gorghiu.

Întrebată cum comentează declarația vicepremierului Borc cu privire la viitorul Guvern, ”monocolor” sau ”de alianță”, Alina Gorghiu a subliniat că România va avea cu siguranță un guvern politic din toamnă, fără să precizeze cum se va forma acesta.

Gorghiu a mai spus că pe listele liberalilor la parlamentare s-ar putea regăsi unul sau doi miniştri din actualul cabinet, dar a refuzat să facă nominalizări în acest sens.

"Nu exclud de exemplu ca unul sau doi miniştri să se regăsească pe lista de Parlament a PNL. (...) Nu am evaluat încă activitatea miniştrilor. (...)Nu am făcut deloc nominal această analiză", a afirmat Gorghiu.

×