x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Fondurile structurale europene nu au şi nu trebuie să aibă vreo legătură cu refugiaţii

Alina Gorghiu: Fondurile structurale europene nu au şi nu trebuie să aibă vreo legătură cu refugiaţii

12 Sep 2015   •   19:45
Alina Gorghiu: Fondurile structurale europene nu au şi nu trebuie să aibă vreo legătură cu refugiaţii

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu consideră că fondurile structurale europene nu au şi nu trebuie să aibă vreo legătură cu subiectul refugiaţilor, iar România nu poate fi penalizată pentru că susţine o poziţie absolut legitimă, şi anume cote voluntare pentru acceptarea de refugiaţi.

Ea arată, într-o postare publicată sâmbătă pe Facebook, că poziţia cancelarului Austriei în problema cotelor de refugiaţi pentru ţările UE este cel puţin surprinzătoare.

"Fondurile structurale europene nu au şi nu trebuie să aibă vreo legătură cu subiectul refugiaţilor. E incorect ca o problemă de origine extra-europeană să fie legată de distribuirea fondurilor UE. Bugetul UE pentru 2014-2020 şi sumele alocate pe ţări s-au decis în 2013, prin negocieri în Consiliul European şi prin votul Parlamentului European. Trebuie să fim foarte atenţi să nu afectăm credibilitatea UE, credibilitatea unor mecanisme create în decurs de decenii", spune Gorghiu.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei Der Spiegel, că oricine se sustrage responsabilităţilor privind distribuirea imigranţilor în cotele propuse de Comisia Europeană trebuie să fie penalizat financiar, "spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiază în principal statele est-europene membre UE".

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: alina gorghiu refugiati fonduri