x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu (PNL): Declaraţiile preşedintelui Iohannis în cazul Antenelor trebuie privite din perspectiva atribuţiilor constituţionale

Alina Gorghiu (PNL): Declaraţiile preşedintelui Iohannis în cazul Antenelor trebuie privite din perspectiva atribuţiilor constituţionale

19 Feb 2016   •   21:44
Alina Gorghiu (PNL): Declaraţiile preşedintelui Iohannis în cazul Antenelor trebuie privite din perspectiva atribuţiilor constituţionale

Declaraţiile preşedintelui României, Klaus Iohannis referitoare la situaţia televiziunilor din trustul Intact ''trebuie privite exclusiv din perspectiva preocupărilor fireşti pe care un preşedinte de ţară le are pentru a asigura echilibrul în societate şi pentru a-şi exercita atribuţiile conform prerogativelor constituţionale'', a spus, vineri, copreşedintele PNL Alina Gorghiu, la Suceava.

''Nu fac niciun fel de comentariu altul decât că domnia sa a făcut o declaraţie din perspectiva atribuţiilor constituţionale pe care le are'', a menţionat Gorghiu.

În opinia sa, conflictul e de natură juridică şi trebuie soluţionat în instanţă.

''Acest conflict dintre trustul Intact şi ANAF este unul de natură juridică şi cred că poate fi soluţionat în instanţa de judecată unde există căi de atac. Înţeleg că sunt şi exercitate în timpul real în care vorbim aceste căi de atac de către instituţia afectată. Situaţia acestor televiziuni din trustul Intact nu este uşoară, însă vă atrag atenţia că mai sunt şi alte televiziuni în România, în acest moment, care se află într-o criză financiară extrem de gravă şi aici nu pot să nu subliniez cazul TVR-ului'', a spus Gorghiu.

Totodată, copreşedintele PNL a afirmat că urmăreşte ''cu interes cum se va finaliza această situaţie'' şi consideră că ''mai mult de atât omul politic nu ar trebui să comenteze''.

''Aceste comentarii pe care le-am făcut în cheia în care soluţia vine de la instanţe şi urmărim cu interes un deznodământ din partea acestora cred că n-ar trebui să comentez (...) Sunt şi alţi oameni politici care au simţit nevoia să comenteze mult mai apăsat această speţă, în opinia mea cred că nu era cazul, dar fiecare, că tot se vorbeşte de libertatea de exprimare la două fraze în România în ultima vreme, poate să spună ceva pro sau contra unui subiect'', a spus Gorghiu.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: alina gorghiu pnl klaus iohannis antena 3