x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Băsescu ne-a scris mie şi lui Ponta cu privire la numirea procurorului general şi şefului DNA

Antonescu: Băsescu ne-a scris mie şi lui Ponta cu privire la numirea procurorului general şi şefului DNA

23 Feb 2013   •   21:39
Antonescu: Băsescu ne-a scris mie şi lui Ponta cu privire la numirea procurorului general şi şefului DNA
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Senatului, liberalul Crin Antonescu, a afirmat că preşedintele Traian Băsescu i-a scris, sâmbătă, lui şi premierului Victor Ponta că se fac vinovaţi de neintrarea României în spaţiul Schengen dacă nu vor trimite mai repede numirile procurorului general şi şefului DNA, informează agerpres.ro.

"Astăzi, preşedintele ţării, domnul Băsescu, îi scrie lui Victor Ponta, primului-ministru, îmi scrie mie ca preşedinte al Senatului, punându-ne în vedere că dacă nu punem mai repede procurorii, procurorul general şi şeful DNA, cei doi procurori, o să fim vinovaţi de neintrarea în Schengen, ignorând complet faptul că nu numai eu ca preşedinte al Senatului, dar chiar şi primul-ministru nu avem niciun fel de atribuţie în această privinţă. Mecanismul este foarte bine cunoscut: ministrul Justiţiei propune, CSM-ul avizează", a declarat preşedintele PNL, la postul Antena 3. 

El a ţinut să sublinieze că gestul lui Traian Băsescu vine în contextul în care recent premierul Victor Ponta s-a întâlnit la Paris cu preşedintele francez, iar el l-a primit la Bucureşti pe preşedintele Senatului olandez.

"Noi am încercat, în toată această perioadă, să punem capăt amestecului politicienilor în sistemul judiciar, numai că ne-am pomenit cu altceva, la fel de grav. Cu faptul că anumite instituţii, anumiţi oameni din vârful lor au început să facă ei politică", a mai spus Crin Antonescu.  

×