x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu se întâlneşte azi cu Ponta: "Nu este nimic de negociat în cazul lui Iohannis"

Antonescu se întâlneşte azi cu Ponta: "Nu este nimic de negociat în cazul lui Iohannis"

10 Feb 2014   •   08:59
Antonescu se întâlneşte azi cu Ponta: "Nu este nimic de negociat în cazul lui Iohannis"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, la TVR1, că astăzi se va întâlni cu premierul Victor Ponta pentru a discuta pe marginea noilor propuneri de miniştri din partea liberalilor. Antonescu a precizat că nu există nicio tensiune şi că nu este nimic de negociat în ceea ce priveşte propunerea ca Klaus Iohannis să ocupe funcţia de vicepremier şi ministru de Interne.

"Ne vom întâlni mâine (luni-n.r.) în cursul primei părţi a zilei. Eu am şi o întâlnire cu preşedintele Parlamentului georgian. Mâine, lucrurile se vor limpezi, dar nu este niciun fel de element de tensiune, sunt doar nişte proceduri care vor fi rezolvate cu calm şi cu pricepere juridică", a spus Antonescu.

El a precizat că, în cazul lui Klaus Iohannis, propus vicepremier şi ministru de Interne, contează doar părerea premierului Victor Ponta, opiniile unor social-democraţi în acest caz fiind "solfegii".

"Se discută foarte mult datorită persoanei lui Iohannis, care stârneşte comentariul politic, dar nu avem nicio problemă cu aceste numiri. Victor Ponta a declarat public că toţi oamenii propuşi de PNL sunt oameni de valoare, că salută numirile, ba chiar în mod special pentru Iohannis se bucură că este propus. Nu contează decât ce spune Victor Ponta în chestiunea aceasta, restul PSD-ului nu mă interesează în această chestiune, pentru că este o problemă între noi, PNL, care avem dreptul la aceste ministere, şi primul ministru. Nu cenzurează PSD sau alţi oameni ce propunem noi. Suntem într-o situaţie simplă din punct de vedere politic, cum se spune gând la gând cu bucurie", a spus liderul PNL, potrivit Agerpres.

Antonescu a subliniat că propunerea lui Iohannis în Guvern nu reprezintă 'o lovitură de imagine', ci 'o lovitură de conţinut'.

"PNL are dreptul la un vicepremier, acest viceprim-ministru va fi Klaus Iohannis, asta va presupune o schimbare, nu luăm portofoliul altora, nu avem nicio problemă cu domnul Oprea, nici cu altcineva, schimbăm organigrama. (...) Nu cred că aici este ceva de negociat şi nu cred că primul ministru, singurul care contează în această discuţie, a ridicat vreun semn de întrebare", a spus preşedintele PNL, care a precizat că, dacă se va găsi o formulă împreună cu juriştii Guvernului pentru noua structură a Executivului, nu este necesar un vot în Parlament.

El a vorbit şi despre posibila demisie a lui Klaus Iohannis din funcţia de primar al Sibiului, arătând că aceasta nu este în prezent de actualitate. "Este o decizie pe care dl Klaus Iohannis o va lua, dar care nu este de actualitate, pentru că această incompatibilitate survine la 15 zile după ce legal domnul Iohannis este învestit în calitate de vicepremier", a afirmat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a mai susţinut că Traian Băsescu nu are motive să nu semneze decretele de numire ale noilor miniştri.

×