x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică COTROCENI. Traian Băsescu - monolog televizat de 30 de minute împotriva premierului şi a senatoarei Firea

COTROCENI. Traian Băsescu - monolog televizat de 30 de minute împotriva premierului şi a senatoarei Firea

15 Apr 2014   •   19:03
COTROCENI. Traian Băsescu - monolog televizat de 30 de minute împotriva premierului şi a senatoarei Firea

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut azi o declaraţie de presă în care timp de 30 de minute i-a atacat pe premierul Victor Ponta, pe care l-a numit "procuror ratat" şi pe senatoarea Gabriela Firea, pe care a numit-o "şantajistă".

Băsescu a nuanţat afrimaţia sa potrivit căreia Gabriela Firea s-ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă, sugerând că acesta ar avea motive să-şi părăsească domiciliul din cauza soţiei şi a ironizat decizia premierului de a-şi muta biroul la Ministerul Apărării, sugerând că acesta se teme de "baronii" PSD.

Iată în continuare principalele declaraţii ale preşedintelui:

* Am mai multe subiecte azi, din păcate sunt subiecte în care trebuie să te cobori în mocirla la care s-a coborât Victor Viorel Ponta. Despre comisia Nana, comisie pe care a cerut-o Victor Viorel Ponta ca să ancheteze o afacere privată. Dacă ar fi citit hotărârile succesive ale Curţii Constituţionale, ar fi constatat că persoane private nu pot fi chemate în faţa unei comisii parlamentare şi nici anchetate. Aş vrea să reamintim puţin cu ce a început Comisia Nana. Prima dată, premierul şi ciracii lui au lansat ipoteza unui credit ilegal. S-a făcut comisie la Senat, au fost şi declaraţiile publice, creditul a fost perfect legal. S-a trecut la faza a doua a minciunilor. Terenul este de la Fundulea. Au venit documentele, s-au dumirit că nu are nicio legătură terenul pe care l-a achiziţionat fiica mea cu terenul staţiunii de cercetări de la Fundulea. A treia variantă lansată din comisie şi de premierul mincinos Victor Viorel Ponta a fost că s-au făcut restituri ilegale. Eu n-am de unde să ştiu acest lucru, dar în cazul în care acest lucru s-a întâmplat, primarii şi prefecţii care au făcut restituirile trebuie să răspundă în faţa legii. Prefecţii şi primarii au fost întotdeauna, în timpul restituirilor, de la PSD. Cred că o anchetă temeinică şi pedepsirea eventualelor restituri ilegale trebuie să se petreacă foarte rapid. Probabil dându-şi seama că e vorba de primari şi prefecţi PSD, mi s-a pare că a fost şi un prefect PNL, constatând că eventualele ilegalităţi au fost comise chiar de baroni de-ai lor, doamna senator Firea, altfel o şantajistă de profesie, lansează o altă minciună, că firma ar fi fost inactivă şi deci nu se putea face chitanţă. Pentru un şantajist nu e nevoie să ştii prea multă carte. Pământul, şi la comisie au toate documentele, nu s-a vândut pe chitanţă. Tranzacţia s-a făcut în baza unui contract de vânzare - cumpărare. Nu era nevoie de nicio chitanţă, pentru că tranzacţiile cu terenuri sunt scutite de TVA. Şantajista de profesie Firea a lansat doar bule de dezinformare. Ultima acuzaţie lansată de Victor Viorel Ponta, cu mintea lui de procuror ratat, a fost că e vorba de spălare de bani. M-a acuzat de spălare de bani. Cum îşi poate imagina că se poate face spălare de bani cu bani viraţi din contul personal în contul vânzătorului. Nu s-a umblat cu bani în sacoşe. Schimbarea continuă a motivaţiilor pe care le-a dat comisia şi Victor Viorel Ponta, că e credit ilegal, că e teren de la Fundulea, că e firma inactivă, că sunt restituiri ilegale, că e spălare de bani arată obiectivul strict politic al acestei comisii, obiectiv care dezonorează Parlamentul. Acestea este nivelul pe care îl are actuala majoritate parlamentară. Este o comisie care nu are nicio legătura cu aflarea adevărului.

* Ce mi se pare foarte important, dacă tot se află această comisie în funcţiune, e să vadă ce-i cu cele 2.000 de hectare de la Fundulea. Cred că prefecţii şi primarii care au spoliat staţiunea de cercetare de la Fundulea de 2.000 de hectare de teren trebuie aduşi în faţa legii. Sigur, erau de la PSD şi PC la vremea aceea. Dacă nu se vor ocupa ei de această problemă, o voi face eu. S-a mers prea departe cu minciuna şi falsul. O haită de parlamentari în frunte cu un premier care nu are nimic în comun cu responsabilitatea funcţiei fac un spectacol mediatic pe măsura incapacităţii lor de a guverna ţara. Comisia de anchetă ar trebui să ancheteze ce se întâmplă cu terenurile statului. Cine exploatează terenurile statului în momentul de faţă? În ce condiţii se exploatează cele peste 300.000 de hectare ale statului? Ar fi o misiune demnă de o comisie parlamentară. Ar fi de asemenea foarte interesant să ştim ce s-a întâmplat în Timiş. Tata socru (Ilie Sârbu n.r.) cât a fost implicat în vânzările de terenuri? Este interesant, pentru că tata socru nu e persoană privată, e parlamentar. Personal concluzionez că această comisie nu are nimic cu adevărul, este un fals care se serveşte populaţiei de nişte parlamentari care nu şi-au asumat decât responsabilitatea de a fi slugile lui Ponta într-un joc politic murdar.

* Am să-i transmit un mic mesaj senatoarei şantajiste Firea, amintindu-i că a fost condamnată la plata unei amenzi de 1.000 de lei pentru şantaj împotriva unui membru CNA. Înţeleg că Victor Viorel Ponta vrea s-o ia purtător de cuvânt. Îi dau un sfat. Să nu o ia. Poartă ghinion femeia asta oricărui bărbat pe care spune că îl sprijină. Să îşi aducă aminte ce rezultat a avut Mugur Isărescu cu ea purtător de cuvânt, în campanie electorală... Doamna senator s-a simţit lezată că am spus să privească mai atent la ce e în ograda soţului dânsei, la Voluntari. Era o recomandare absolut amicală, spunând eu că există şi riscul ca într-o zi să nu-l găsească acasă. Domnul Pandele e comandnt de cursă lungă, ca şi mine. Când eram comandanţi de cursă lungă, după 10 - 12 luni de navigat pe mare rămâneam în concediu. Erau concedii de 3 luni, trei luni şi jumătate, că se adunau zilele de duminică şi sărbătorile legale. Toate zilele le primeam anexate la concediu. De regulă, concediile noastre cam atât erau. Dar erau foarte mulţi care nu stăteau trei luni şi jumătate acasă. După o lună îşi căutau vapor să plece în cursă. Plecau! De ce? Vă las pe dumneavoastră să vă gândiţi cât de bine le era acasă... Poate fi interpretată şi în acest sens chestiunea cu "îl găseşti plecat".

Vezi şi replica Gabrielei Firea

* Ca doamna senator să stea liniştită... Nu e un atac la o femeie, e un atac la o şantajistă care pretinde să fie respectată ca un senator al României. La preşedinţie funcţionează o structură care se numeşte "Biroul Probleme Cetăţeneşti", unde se primesc petiţii. De exemplu: O petiţie care reclamă presupuse abuzuri ale primăriei Voluntari în aplicarea legii 10 pe 2001. Reclamaţia este venită la preşedinţie şi a fost îndreptată către instituţiile abilitate... Reclamaţie făcută în numele cetăţenilor din Voluntari referitoare la averea şi abuzurile primarului. Altă petiţie: Reclamaţie împotriva primarului din Voluntari pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti pentru punerea în posesie a unui teren... Sesizarea defrişării abuzive în pădurea Băneasa Voluntari... Cu privire la ce se întâmplă în Voluntari am retrimis petiţiile la diverse instituţii ale statului. Unele la Ministerul Mediului, altul la Ministerul de Interne, altele la cabinetul premierului. Nu şi la DNA, pentru că nu întotdeauna sunt îndeptăţite. Asta nu înseamnă că ele nu sunt adevărate sau că sunt doar făcute ca să facă rău. Au mereu şi o consistentă parte de adevăr. Nu este în practica preşedinţiei să trimită la parchete astfel de petiţii, ci la instituţii guvernamentale. Asta nu înseamnă că problemele nu există. Doamna şantajist senator Firea poate fi liniştită, nu am trimis petiţiile la DNA. Cetăţenii care au făcut petiţii n-au avut decât satisfacţia că preşedintele a vorbit de situaţia de acolo. Au avut un feedback direct de la preşedinte.
* Îmi permit să afirm urmărind acţiunile lui Victor Viorel Ponta şi a unui grup de politicieni că obiectivul acestui domn nu este să facă bine României, ci să pună România sub controlul PSD. Am văzut azi marea haită pesedistă semnând la îndemul premierului corput şi mincinis împotriva mea, crezând că mă descurajează şi că voi înceta să mai protejez de influienţă politică justiţia şi că vor putea să intre cu bocancii în această zonă care îi disperă că a devenit independentă. Eu doar am protejat justiţia, procurorii îi arestează pentru că fură, nu pentru că le spune Băsescu. Habar nu am ce dosare au procurorii în lucru. În România, când furi, trebuie să te aştepţi să răspunzi în faţa legii. Am trecut de epoca Adrian Năstase, când nimeni nu avea curaj să se atingă de politicieni. Nu mă impresionează haita, nu voi face niciun pas înapoi, dimpotrivă. S-ar putea să-mi stabilesc o zi pe săptămână când să fac un buletin al corupţiei publice. Pentru ca opinia publică să înţeleagă ce înseamnă această coaliţie. Din păcate oamenii s-au obişnuit să spună - ei, or fi furat, dar au făcut şi ceva pentru noi. E greşit! S-ar face mai mult pentru voi dacă ar fura mai puţin.

În legătură cu mutarea biroului premierului la Ministerul Apărării:

* Cred că a cedat nervos Victor Viorel. Este unic în Europa şi ca atitudine şi ca soluţie. N-am auzit de 25 de ani, de la Revoluţie, ca vreunul să se fi retras în buncărul de la Ministerul Apărării. Victor Viorel are o problemă de nervi. A cedat nervos, i se pare că numai armata îl mai poate apăra de furia baronilor. De a mea nu are de ce să se ferească, eu de un timp bun îl compătimesc pentru cum a ajuns. Din păcate trage şi ţara după cel. Soluţia de a se ascunde într-un buncăr arată că premierul şi-a pierdut controlul, nu mai deosebeşte instituţiile şi arată că este laş. La Palatul Victoria baronii nu mai pot fi opriţi. Ăia fac cum făcea Mircea Badea - mă duc şi îi dau cu capul de toţi pereţii! Cu baronii Victor Viorel nu poate avea obrăznicia pe care o are în faţa ziariştilor. Fiind în unitate militară, baronii nu au acces să îi spună: Viorel, ce faci? Viorel îi minte că după ce plec eu nu o să mai aibă probleme cu justiţia. Oricât s-ar ascunde în buncărul de la Ministerul Apărării nu va scăpa de responsabilitatea pe care şi-a asumat-o de a apăra corupţii. În schimb, va face ca România să fie privită ca o mare curiozitate. Premierul, refugiat într-un buncăr ca să conducă executivul.

×