x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, mesaj de Ziua Unirii Principatelor Române: "Modelul înaintaşilor noştri nu trebuie uitat"

Băsescu, mesaj de Ziua Unirii Principatelor Române: "Modelul înaintaşilor noştri nu trebuie uitat"

24 Ian 2013   •   14:56
Băsescu, mesaj de Ziua Unirii Principatelor Române: "Modelul înaintaşilor noştri nu trebuie uitat"
Sursa foto: Alex Micsik/Intact Images

Preşedintele Traian Băsescu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române. Şeful statului afirmă că nu trebuie uitat modelul înaintaşilor noştri şi că este în datoria noastră să le urmăm şi respectăm aspiraţiile care i-au motivat să ducă la îndeplinire ţelul de uniune naţională.

"Unirea Principatelor Române într-o singură ţară la 24 ianuarie 1859 a fost un act de înaltă voinţă politică şi de solidaritate naţională. Unirea Principatelor a fost un prim moment al afirmării românilor ca naţiune, dar şi un moment care a marcat orientarea noului stat spre spaţiul de civilizaţie occidental şi spre valorile sale. Cu perseverenţă, în deceniile care au urmat, suveranitatea legii, responsabilitatea politică şi modernizarea instituţiilor au devenit fundamentul noii naţiuni. Modelul înaintaşilor noştri nu trebuie uitat, nouă ne revine astăzi datoria de a le urma şi de a le respecta aspiraţiile care i-au motivat să ducă la îndeplinire înaltul ţel de uniune naţională", se arată în mesajul preşedintelui, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.


×