x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Băsescu nu mi-a dat niciodată ordine"

"Băsescu nu mi-a dat niciodată ordine"

de Adriana Duţulescu    |    12 Dec 2010   •   19:33
"Băsescu nu mi-a dat niciodată ordine"
Sursa foto: Sonia Andreica/Mediafax

Premierul Emil Boc a declarat ieri că, în ciuda zvonurilor şi a de­cla­ra­ţiilor preşedintelui Băsescu, nu şi-a scris niciodată demisia. "Emil Boc a avut momente dificile, în care i-a venit să-şi ia câmpii, să nu credeţi că totul pare simplu. O părea simplu, dar a avut momente foarte dificile, în care a spus «M-am săturat»", a po­vestit Traian Băsescu la 8 decembrie, la TVR 1.

"Nu sunt un om care să dea bir cu fugiţii şi fac ceea ce trebuie, pentru că am convingerea de să­nă­tatea măsurilor pe care le luăm, sunt convins că ele produc nemulţumiri, din nefericire, dar la capătul drumului ştiu că va fi un rezultat pozitiv", a replicat ieri premierul, în cadrul emisiunii "După 20 de ani", de la Pro TV.
"Nu mi-am dat şi nu mi-am scris niciodată demisia. Că sunt momente mai dificile... cred că le simţim cu toţii în viaţa de zi cu zi, dar nu abandonez o luptă o dată ce am intrat în ea", a conchis Boc.

Boc a explicat că relaţia sa cu preşedintele Traian Băsescu este una instituţională, corectă, şi că niciodată şeful statului nu i-a dat ordine, întrucât "nu este stilul pre­şe­dintelui genul acesta de abordare de a comanda". El a ţinut să subli­nieze că "nici într-un caz nu a fost vorba niciodată despre comandă" din partea lui Traian Băsescu. "Pro­babil veţi fi surprinşi, nu este în stilul preşedintelui genul acesta de abordare de a comanda. Întotdeauna discută alternative, soluţii, are un punct de vedere, dar dacă reuşeşti să-i oferi contraargumente, întotdeauna gă­seş­te soluţia cea mai bună împreună cu partenerul cu care discută", a susţinut şeful Guvernului.

Cât pri­veş­te o eventuală candidatură la şefia PDL, Boc a spus că va lua anul viitor o decizie, acum fiind concentrat pentru încheierea proceselor de reformă. "O decizie în pri­vinţa candidaturii, pozitivă sau ne­gativă, voi lua în 2011, acum prioritatea este în­che­ie­rea marilor procese de reformă", a spus Boc. Preşedintele Traian Bă­sescu a declarat, în luna octombrie, la Pro TV, că Vasile Blaga este unul dintre politicienii "foarte puternici" ai PDL, care poate câştiga alegerile interne în partid.

"Am evitat colapsul economic la care am fi ajuns dacă măsurile din 2008 ale fostului guvern erau conti­nuate şi am stabilizat economia, creând premise pentru creştere economică în 2011. Nu am putut face mai mult atât timp cât am avut PSD la guvernare. PSD nu a acceptat măsuri mai dure", a mai spus Boc.


Soţia lui Boc – doi ani în concediu maternal
Premierul Boc a mai spus că soţia sa a stat doi ani în concediu de creştere a copilului, conform legislaţiei în vigoare de la acel moment, şi că a discutat cu ea despre decizia Guvernului de reducere a acestei perioade, explicându-i că atât îşi permite România în prezent. "Soţia mea a stat doi ani, atât permitea legea în acel moment. Acum i-aş explica – am şi discutat cu ea – că România atât îşi permite în condiţiile de astăzi", a spus Boc. Pentru a nu avea surprize, cum s-a întâmplat cu şeful statului, care a fost dat de gol de soţia sa, Boc a fost completat ulterior de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Mun­tean. "Soţia premierului Emil Boc a beneficiat de concediu pentru creşterea copilului pe o durată de doi ani doar în cazul primei fetiţe. În cazul celei de-a doua fetiţe a rămas acasă doar un an în concediu de creştere a copilului", a precizat purtătorul de cuvânt. Premierul Boc are două fete, Cezara (14 ani) şi Patricia (11 ani).

×
Subiecte în articol: emil boc sefia pdl