x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Obiectivul meu este să menținem un protofoliu greu al UE. Rămânem pe varianta Cioloş

Băsescu: Obiectivul meu este să menținem un protofoliu greu al UE. Rămânem pe varianta Cioloş

16 Iul 2014   •   11:53
Băsescu: Obiectivul meu este să menținem un protofoliu greu al UE. Rămânem pe varianta Cioloş

Traian Băsescu a declarat, astăzi, că îl va propune Dacian Cioloş pentru un post de comisar european. Preşedintele a precizat că nu are nevoie de mandat de la premier.

"Eu nu am nevoie de un mandat pentru a participa la Consiliul European. Eu am obligația să apăr interesul național. Dacă Victor Viorel a crezut că face un joc public mințind din nou pe seama interesului național al României, eu nu permit acest lucru. El trebuia să deruleze o procedură acasă, să propună Parlamentului, conform legii 373/2013, care la Art. 19 spune că Parlamentul va fi informat de Guvern în legătură cu nominalizarea persoanelor în vederea ocupării unor funcții în cadrul UE. La ora asta, când președintele Comisiei Europene este desemnat, România trebuia să aibă scrisoarea cu numele propus trimisă de Guvern și el trebuia să fie de mult audiat. Nu-mi pot permite să nu spun azi un nume”, a spus Băsescu la B1TV.

"Obiectivul meu este să menținem un protofoliu greu al UE. Rămânem pe varianta Cioloș, premierul a spus că da. România are un nume, vizează un portofoliu”, a mai spus președintele.


 
 

×