x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu respinge ideea unui guvern tehnocrat după alegerile parlamentare din toamnă

Băsescu respinge ideea unui guvern tehnocrat după alegerile parlamentare din toamnă

02 Iun 2016   •   22:43
Băsescu respinge ideea unui guvern tehnocrat după alegerile parlamentare din toamnă
Sursa foto: Adrian Manolache

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, respinge ideea învestirii unui guvern tehnocrat după alegerile parlamentare din toamna acestui an.

El a declarat, joi seară, într-o emisiune la postul de televiziune B1, că obiectivul principal al partidelor politice este de a accede la guvernare, iar instalarea unui guvern tehnocrat ar fi nedemocratică.

"Partidele fac politică pentru a guverna. Când spui că este posibil să nu avem un premier politic rezultat al deciziilor unor partide, de ce mai facem alegerile? Nu are nimic comun cu democrația. (...) Eu personal resping această idee", a afirmat Băsescu, ca reacție la o declarație a lui Laurențiu Mihai Ștefan, consilierul pe probleme de politică internă a președintelui Klaus Iohannis.

Liderul PMP a respins, totodată, și numele vehiculate de analiștii politici ca potențiali viitori premieri tehnocrați: actualul ambasador în Statele Unite ale Americii, George Maior, și actualul viceprimar Vasile Dâncu. "Nu mi se par fezabile", a mai spus Băsescu.

Consilierul președintelui Laurențiu-Mihai Ștefan a declarat, pentru Reuters, că, în condițiile în care niciun partid nu va câștiga majoritatea care să-i permită formarea pe cont propriu a unui guvern, nu este exclusă numirea unui alt tehnocrat ca prim-ministru.

"Evident, președintele va fi în căutarea unui prim-ministru. Vom vedea dacă este un prim-ministru politic sau unul cu o carieră politică mai scurtă, să nu mai vorbim chiar și de un tehnocrat... există încă multe semne de întrebare", a declarat Laurențiu Ștefan.

×