x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Solicitarea de obţinere a cetăţeniei moldoveneşti am făcut-o în spiritul celor afirmate când eram preşedinte

Băsescu: Solicitarea de obţinere a cetăţeniei moldoveneşti am făcut-o în spiritul celor afirmate când eram preşedinte

18 Mar 2016   •   21:01
Băsescu: Solicitarea de obţinere a cetăţeniei moldoveneşti am făcut-o în spiritul celor afirmate când eram preşedinte
Sursa foto: Adrian Manolache

 

Fostul şef al statului Traian Băsescu a confirmat că a depus o solicitare în sensul obţinerii cetăţeniei moldoveneşti şi că a făcut demersul în spiritul celor afirmate pe acest subiect când era preşedintele în funcţie al României.

"Solicitarea am făcut-o în spiritul a ceea ce am declarat când eram preşedinte în funcţie, că mi-aş dori să am şi cetăţenia Republicii Moldova", a declarat Traian Băsescu, vineri seară, într-o conferinţă de presă.

Surse politice declarau anterior, pentru AGERPRES, că preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, şi soţia acestuia, Maria, au depus săptămâna trecută la autorităţile de la Chişinău cereri de obţinere a cetăţeniei moldoveneşti.

Traian Băsescu a declarat în mai multe rânduri că, după ce îşi va încheia mandatul de preşedinte al României, va cere cetăţenia Republicii Moldova, în semn de respect şi dragoste pentru Moldova de peste Prut şi pentru oamenii ei.

Preşedintele moldovean Nicolae Timofti sublinia, în 2014, că Băsescu ar putea primi oricând cetăţenia moldovenească.

''Având în vedere că dumneavoastră aţi oferit multor cetăţeni moldoveni cetăţenia României, cred că nu este o problemă ca noi să vă acordăm cetăţenia Republicii Moldova. Vreau să vă mulţumesc şi să vă doresc sănătate şi succes'', a spus atunci Timofti. AGERPRES

 

×