x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu – tir pe PSD

Băsescu – tir pe PSD

de Aniela Nine    |    24 Iul 2009   •   00:00
Băsescu – tir pe PSD
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Mircea Geoană se comportă mai degrabă ca şeful bostănăriei de la Dăbuleni, şi nu ca preşedintele Senatului, Ecaterina Andronescu face compromisuri inacceptabile, Adrian Năstase nu se comportă ca un bărbat, evitând să meargă în faţa procurorilor, iar Radu Mazăre dă dovadă de un teribilism de prost-gust. Sunt aprecierile făcute de şeful statului.



Temele mari abordate ieri de Traian Băsescu au vizat raportul pe justiţie prezentat miercuri de Comisia Europeană şi situaţia din învăţământ. În subsidiar, şeful statului a direcţionat tirul declaraţiilor către membrii marcanţi ai PSD: Adrian Năstase, Ecaterina Andronescu, Mircea Geoană, Radu Mazăre.

Analizând raportul CE pe justiţie şi criticile la adresa Parlamentului în privinţa dosarelor de mare corupţie, şeful statului a avut un mesaj direct către Adrian Năstase, făcând apel la "bărbăţia sa" să se prezinte în faţa instanţei şi să înţeleagă că interesul naţional este mai presus decât persoana sa.

"Foarte sincer cred că Năstase nu are o problemă dacă se duce în faţa procurorilor. Am convingerea că e curat ca lacrima, dar el nu-şi dă seama de asta şi fuge din faţa procurorilor (...) Fac un apel la bărbăţia lui Năstase să înţeleagă că, atât timp cât va fugi, ascunzându-se în faţa Parlamentului, va face un mare rău românilor, decredibilizând această instituţie", a comentat Băsescu.

Şi pornind de la tergiversarea dosarelor de corupţie în Parlament, Băsescu l-a ironizat şi pe preşedintele PSD şi al Senatului, Mircea Geoană, spunând despre acesta că se comportă mai degrabă ca un şef de bostănărie de la Dăbuleni decât ca şeful Senatului, părând să nu aibă nici o responsabilitate pentru întârzierea dosarelor de mare corupţie în Parlament.

DISCUŢII DE LA 13 APRILIE
Următorul pesedist pe lista preşedintelui a fost ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Băsescu a spus că declaraţiile sale anterioare în privinţa problemelor din învăţământ nu au însemnat că a luat partea Universităţii "Spiru Haret", şi a subliniat importanţa reformării învăţământului, prin adoptarea soluţiilor oferite de comisia prezidenţială pentru educaţie condusă de Mircea Miclea.

În acest sens, preşedintele a dezvăluit că avusese discuţii cu ministrul Andronescu pe subiectul Universităţii "Spiru Haret" încă de la 13 aprilie, când aceasta l-a informat despre problemele de la această universitate. O nouă discuţie, a spus preşedintele, a avut loc la 3 martie, întâlnire în cadrul căreia el a insistat asupra necesităţii implementării rapide a soluţiilor oferite de comisia Miclea. Ulterior, a adăugat Băsescu, a avut loc vizita sa la şedinţa de Guvern în cadrul căreia Andronescu i-a devenit ţintă publică a criticilor pentru întârzierea reformării învăţământului.

Ieri, Băsescu a acuzat încă o dată parteneriatul dintre politicieni şi sindicatele din învăţământ, menit a funcţiona pentru interesele strict personale, şi nu cele ale studenţilor sau elevilor. "Sindicatele sunt elementul major de blocaj în adoptarea soluţiilor comisiei Miclea, iar ministrul Andronescu, pentru a nu deranja bazinul electoral al PSD, ezită şi face compromisuri inacceptabile în raport cu situaţia învăţământului", a spus Băsescu. "Este de un teribilism de prost-gust", şi-a încheiat şeful statului tirul antipesedist, referindu-se la uniforma de nazist purtată de Radu Mazăre.

×
Subiecte în articol: politic psd atac băsescu traian