x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Ungurii au complexe faţă de români; de aceea politicienii lor tot bagă băţul prin gard

Băsescu: Ungurii au complexe faţă de români; de aceea politicienii lor tot bagă băţul prin gard

07 Dec 2016   •   21:15
Băsescu: Ungurii au complexe faţă de români; de aceea politicienii lor tot bagă băţul prin gard

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, s-a referit din nou, miercuri, la declaraţiile recente ale unor oficiali maghiari la adresa României afirmând că, ungurii au "complexe" faţă de români şi de aceea politicienii de la Budapesta "tot bagă băţul prin gard".

Fostul preşedinte a comentat decizia ministrului de externe ungar Peter Szijjarto de a interzice diplomaţilor din toate misiunile externe ale Ungariei să nu ia parte la festivităţile organizate de ambasadele României de 1 Decembrie, afirmând că sunt lucruri care pot fi tolerate şi altele peste care nu se poate trece.

"Când pur şi simplu îţi trage un scuipat de ziua naţională, ministrul de externe, nu ai dreptul să nu reacţionezi foarte dur. Spune că 'nu e o bucurie a noastră'. Mă fraţilor, nici pentru noi nu e o bucurie când e ziua voastră naţională, dar ne-aţi văzut că nu vă respectăm ziua? A exagerat ministrul de externe, dar am văzut reacţii şi în presa maghiară care spune că 'asta ne mai lipsea, să mai avem un duşman şi din România'. Şi, slavă Domnului, cei cu scaun la cap ştiu bine că am mai ajuns noi pe la Budapesta, aşa, în istorie. Asta este ceea ce trebuie să-i facă pe unguri să înţeleagă că românii nu au complexe faţă de ei. Aici e problema lor, ei au complexe faţă de români şi atunci tot bagă băţul prin gard politicienii lor. Din cauza complexelor", a afirmat Băsescu, la Realitatea TV.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: traian basescu pmp unguri Ungaria romania