x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu vrea să-l mai ţină pe Morar la DNA după expirarea mandatului

Băsescu vrea să-l mai ţină pe Morar la DNA după expirarea mandatului

de Gabriela Antoniu    |    14 Noi 2011   •   19:04
Băsescu vrea să-l mai ţină pe Morar la DNA după expirarea mandatului


Cel de al doilea si ultimul mandat al sefului DNA, Daniel Morar, va expira in februarie 2012, iar presedintele Traian Basescu ia in calcul mentinerea lui in functie pana in vara .
"Daca discutam tehnic, optiunea mea este sa cer procurorului general sa-i dea (n.r. lui Daniel Morar) o prelungire pana in iunie, un interimat, pentru ca Daniel Morar a mai avut interimate intre primul si al doilea mandat. As vrea sa ramana in functie si pana la raportul MCV, din vara. El fiind unul dintre principalii pioni ai raportului. Cred ca se va putea acest lucru, din punct de vedere legal. Mai am un considerent, nu numai raportul din vara: principiul pe care as vrea sa-l instalez ar fi legat de echipa. Adica as vrea sa expire si mandatele adjunctilor, in asa fel incat noul procuror sef DNA sa poata sa propuna si sa ajunga la mine desemnarea unei echipe, nu a unui sigur om. Procuror sef, plus adjuncti", a declarat Traian Basescu la TVR.
Seful statului a mai spus ca urmareste acest obiectiv si in cazul procurorului general Codruta Covesi al carei mandat se va incheia tot in 2012. El a refuzat sa dea nume, spunand ca "nu numim la tv procurorul general".

Remaniere da, inlocuirea lui Boc, ba
Cat priveste o remaniere a Guvernului, avand in vedere ca vizita misiunii FMI in Romania s-a incheiat, Basescu a spus ca "daca premierul va veni cu o astfel de propunere, o voi aproba foarte repede". Nu la fel de repede ar reactiona insa in cazul schimbarii premierului Boc. Intrebat daca se poate vorbi despre o schimbare de premier, Basescu a raspuns ca nu este cazul sa se intre intr-o criza politica. "Nu cred ca ceea ce lipseste acum e o perioada de instabilitate politica. Nu cred ca asta e dezideratul vietii noastre acum", a afirmat Basescu.

×