x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Biroul Electoral Central - Marko si Becali si-au depus candidaturile

Biroul Electoral Central - Marko si Becali si-au depus candidaturile

22 Oct 2004   •   00:00

Presedintele Partidului Noua Generatie, George Becali, si-a depus ieri candidatura pentru alegerile prezidentiale, el prezentand la Biroul Electoral Central (BEC) liste cuprinzand 298.000 de semnaturi ale sustinatorilor sai.

Click pentru a mari imaginea
EFECT. Candidatura lui Marko Bela a golit Senatul
El si-a depus totodata si semnul electoral, reprezentat de un porumbel si o inima, acelasi ca si al formatiunii pe care o conduce, semn validat deja de BEC. Si presedintele UDMR, Marko Bela, si-a depus ieri candidatura pentru alegerile prezidentiale, el prezentand la BEC liste cu semnaturile a peste 268.000 de sustinatori. El a fost insotit la BEC de senatori si deputati ai Uniunii si de presedinti ai organizatiilor locale.

RESPINGERE. Potrivit purtatorului de cuvant al BEC, Victor Camenita, a fost respinsa inregistrarea Uniunii Secuilor din Romania, Asociatiei Macedonenilor Slavi din Romania, Asociatiei Democratice a Macedonenilor Slavi din Romania, Asociatiei Etnice a Rusilor din Romania, care nu vor putea participa la alegeri deoarece minoritatile pe care declara ca le reprezinta nu sunt mentionate la ultimul recensamant. A fost respinsa si inregistrarea Uniunii Culturale a Albanezilor din Romania, care a prezentat lista cu numai 36 de semnaturi ale sustinatorilor din cele 72 necesare. Asociatia Italienilor din Romania (ROASIT) a fost de asemenea respinsa pentru ca BEC a constatat ca numarul de sustinatori din judetele Iasi si Suceava este mai mare decat numarul de persoane din cele doua judete care s-au declarat ca fiind de etnie italiana la ultimul recensamant. BEC a decis sa trimita la Parchet listele pentru verificari. De asemenea, BEC va trimite Parchetului listele de semnaturi ale membrilor sustinatori depuse de organizatia apartinand minoritatii poloneze "Ofensiva tinerilor", dupa ce PUR a sesizat BEC ca un numar mare de semnaturi nu apartin unor persoane de etnie poloneza.

PUR a contestat de asemenea semnul electoral depus de "Ofensiva tinerilor" si validat de BEC, argumentand ca sloganul "Acum tinerii" ar induce in eroare electoratul prin sugerarea ideii ca este vorba despre un partid al tinerilor si nu o organizatie a cetatenilor minoritatii poloneze. Contestatia va fi transmisa Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

BEC a mai decis respingerea semnului electoral al candidatului independent la Senat Vasile Mihaescu (sexologul Bebe Mihaescu), reprezentat de un cerc in care scrie BEBE, precum si cel al candidatului indepenent Corneliu Olar, care isi propusese propria fotografie drept semn electoral. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic