x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: Alegerea lui Ponta nu a schimbat nimic, doar au fost eliminaţi liderii din Ardeal şi Banat

Blaga: Alegerea lui Ponta nu a schimbat nimic, doar au fost eliminaţi liderii din Ardeal şi Banat

22 Feb 2010   •   00:00

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat că alegerea lui Ponta la şefia PSD nu a schimbat nimic, doar că au fost eliminaţi aproape toţi liderii partidului din Transilvania şi Banat. Blaga a precizat că PD-L nu trebuie să se poziţioneze altfel faţă de această formaţiune.



"Să îi dea Dumnezeu sănătate. Implicaţii (sunt - n.r.) în PSD, nu în PDL. Eu în general nu comentez alegerile din alt partid. De fapt, nu s-a schimbat mare lucru, domnul Geoană cu domnul Ponta, echipa este aproape aceeaşi. Doar că au fost eliminaţi aproape toţi liderii lor din Transilvania şi Banat. În rest, nicio noutate", a declarat Vasile Blaga, citat de Mediafax.

Întrebat dacă PD-L trebuie să îţi schimbe strategia, în urma alegerii lui Ponta în fruntea PSD, Blaga a răspuns: "Nu. De ce să se poziţioneze PD-L altfel decât acum? Noi suntem într-o competiţie majoră cu PSD şi ideologic şi ei sunt un partid de opoziţie, încearcă să redevină primul partid de opoziţie, asta este problema lor, de altfel normală".

Blaga a exclus şi orice discuţii privind reformarea coaliţiei de anul trecut dintre PD-L şi PSD. "Nu am avut o asemenea discuţie şi nu putem să o avem. Noi suntem într-o coaliţie de guvernare cu UDMR şi cu independenţii şi sper ca treburile să meargă foarte bine în această coaliţie", a spus secretarul general al PD-L.

În privinţa reformei Constituţiei, Blaga a arătat că PDL trebuie să negocieze cu opoziţia.

"Este necesar să avem un punct de vedere al tuturor partidelor parlamentare, vis-a-vis de organizarea teritorială. Totdeauna am fost adeptul unor astfel de soluţii, ştiţi bine că în 2000 şi 2006 am promovat toate legile administraţiei publice locale numai printr-o discuţie cu opoziţia de atunci, tot PSD, pentru că altfel nu poţi promova astfel de legi importante", a explicat Blaga.

Potrivit lui Vasile Blaga, se va putea revizui Constituţia cu PSD în opoziţie fără nicio problemă. "Sunt lucruri care interesează pe toţi, faţă de care partidele politice au aceeaşi poziţie chiar dacă unele sunt în opoziţie sau la putere", a explicat el.

×
Subiecte în articol: politic