x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc vrea soluţii de restructurare la MAI.

Boc vrea soluţii de restructurare la MAI.

de Iulia Barbu    |    25 Mai 2011   •   18:18

Premierul Emil Boc a cerut ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas, o analiza a posibilelor variante alternative de restructurare a ministerului, analiza care urmeaza sa ii fie prezentata in perioada urmatoare, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Camera Deputatilor nu a adoptat, marti, proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI, fiind inregistrate 150 de voturi "pentru", 132 "impotriva" si opt abtineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile.

Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui act normativ. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.

Sefii structurilor din Ministerul Administratiei si Internelor, reuniti marti seara intr-o sedinta extraordinara convocata de ministrul Traian Igas, au gasit insa o solutie alternativa pentru continuarea restructurarilor, in contexul respingerii proiectului privind disponibilizarile din MAI. Proiectul de lege care stabileste reducerea cheltuielilor bugetare la nivelul MAI, a fost aprobat in 7 martie de Guvern si transmis Parlamentului spre dezbatere in procedura de urgenta. Proiectul privind unele masuri speciale necesare pentru incadrarea in bugetul aprobat al MAI pe anul 2011 prevede ca numarul de posturi ocupate de politisti, cadre militare in activitate, soldati si gradati voluntari, preoti militari, functionari publici si personalul contractual din MAI se va reduce la nivelul ordonatorilor de credite astfel incat sa asigure, pentru 2011, incadrarea in cheltuielile bugetare si in numarul maxim de posturi aprobate.

Bugetul Ministerului Administratiei si Internelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevazand totodata si disponibilizarea a 18.000 de angajati in 2011, in doua etape.

×