x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bode, replică pentru Ciolacu: Nu există niciun fel de discuție secretă sau nesecretă

Bode, replică pentru Ciolacu: Nu există niciun fel de discuție secretă sau nesecretă

de Redacția Jurnalul    |    12 Sep 2023   •   16:15
Bode, replică pentru Ciolacu: Nu există niciun fel de discuție secretă sau nesecretă

„Să fie foarte clar, nu există niciun fel de discuție secretă sau nesecretă care se poartă pe acest subiect, în acest moment”, spune secretarul general al PNL, Lucian Bode. Asta după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus, privitor la o alianță PSD-PNL: „Normal că există discuţii”.

Secretarul general al PNL a fost întrebat la Parlament dacă există negocieri între PNL și PSD privind o posibilă alianță la alegerile de anul viitor.

„Am citit și eu astăzi că există discuții secrete, nesecrete, în legătură cu o alianță între PNL și PSD la alegerile de anul viitor. Să fie foarte clar, nu există niciun fel de discuție secretă sau nesecretă care se poartă pe acest subiect, în acest moment”, a precizat Bode.

El a mai spus că „PNL încearcă să își maximizeze scorul electoral de anul viitor”.

„Din acest punct de vedere, PNL nu exclude nicio variantă de alianță, de candidatură pentru anul 2024, începând cu alegerile europarlamentare și încheind anul cu alegerile prezidențiale, astfel încât proiectul nostru politic să poată să fie votat de români și implementat în mandatul 2024-2028. Așadar, concluzia este simplă, nu sunt discuții în acest moment pe acest subiect, însă nu excludem, PNL nu exclude nicio variantă de alianță sau candidatură pentru anul viitor”, a arătat Bode.

Secretarul general al PNL a adăugat că partidul este „în plin proces de sondare a opiniei publice, în fiecare regiune în parte, în fiecare județ și la nivelul municipiului București”.

„Vrem să facem măsurători cantitative și calitative astfel încât la sfârșitul acestui an PNL să aibă pe masă toți candidații, cei mai bine poziționați, și la alegerile europarlamentare, și la alegerile locale și la alergerile parlamentare. Deci, vrem să luăm aceste decizii în baza unor studii și sigur, stând într-o coaliție de guvernare cu PSD, ducând programul de guvernare la bun sfârșit, atingându-ne obiectivele, nu pot să spun că nu avem în intenție să ne așezăm la masă, fiecare cu datele pe care le are, și să luăm cea mai bună decizie pentru români. Dacă românii își vor dori ca să avem în continuare o alianță la guvernare PNL-PSD, care să conducă România pentru următorii patru ani, așa vom face. Dacă nu, avem fiecare drumul nostru”, a mai spus liderul liberal.

El a afirmat că liberalii și social-.democrații nu au discutat cum vor candida anul viitor.

Premierul Marcel Ciolacu a spus marţi, după vizita de lucru la lotul 3 al Autostrăzii Focşani - Bacău (A7), întrebat dacă există discuţii cu PNL privind candidatura pe liste comune la alegerile locale sau parlamentare, că „normal că există discuţii”.

„Facem politică. Eu cred că PSD şi PNL au adus o stabilitate în România”,a adăugat liderul PSD.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: bode ciolacu alegeri