x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică BOMBA care explodează în mâna lui Klaus Iohannis, cu două zile înainte de scrutinul de duminică

BOMBA care explodează în mâna lui Klaus Iohannis, cu două zile înainte de scrutinul de duminică

13 Noi 2014   •   18:12
BOMBA care explodează în mâna lui Klaus Iohannis, cu două zile înainte de scrutinul de duminică

Presa de la Chişinău a dezvăluit relaţia directă, de familie, a lui Renato Usatîi, un om al Moscovei şi virulent anti-român, cu bunul prieten al lui Klaus Iohannis, omul de afaceri Michael Schmidt.

Schmidt este căsătorit cu Veronica, sora lui Usatîi. Schimdt este în acelaşi timp şi patronul Automobile Bavaria, firma care comercializează autoturismele BMW în România şi Moldova.

Între Klaus Iohannis şi Michael Schmidt este nu doar o prietenie ci şi o relaţie de afaceri: Automobile Bavaria a pus la dispoziţie primăriei din Sibiu numeroase limuzine în ultimii ani, în cadrul unui contract de comodat. De ani de zile, Iohannis se plimbă la volanul unui BMW oferit de Schmidt. Abia în iunie 2014, Iohannis a întrerupt contractul cu Automobile Bavaria, dar nu şi prietenia cu Schmidt.

Veronica şi Michael Schmidt

Omul de afaceri este bine conectat în zona Sibiu şi Brasov şi participă la numeroase manifestări economice şi sociale. La Chişinău, prestaţia lui Usatii este bine cunoscută, el aflnâdu-se în prima linie a frontului anti-românesc, pledând pentru domniaţia Rusiei în aceasta parte a Europei. Klaus Iohannis a evitat sa viziteze Republica Moldova în timpul campaniei electorale, iar explicaţia este simplă: Ar fi ieşit mai repede la iveală legăturile cu Usatîi, via prietenului Schmidt.

Renato Usatîi, liderul partidului prorus "Patria", acţtionar la Gazprom.

De altfel, Klaus Iohannis are o poziţie confuză şi evită să discute tranşant susţinerea frontului unionist, pro-european, din Moldova. Campania lui Iohannis a ocolit Moldova exact în aceste săptămâni, premergătoare unui scrutin esenţial pentru destinul european al Moldovei - alegerile de la 30 noiembrie. Acesta este şi unul din motivele pentru care Iohannis a pierdut voturile din Republica Moldova în primul tur al prezidenţialelor.

Dezvăluirile incendiare privind relaţiile pro-Putin ale lui Iohannis pe filiera Schmidt-Usatîi, corelate cu sprijinul declarat de Laszlo Tokes, îl pun pe Iohannis într-o postură imposibilă de câştigător. Acesta să fie motivul pentru care Iohannis a refuzat confruntarea pe probleme de politica externă şi s-a refugiat astă seară într-un studio de televiziune legat şi el de interesele lui Schmidt?

×