x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boureanu a fost salvat de 0,2%

Boureanu a fost salvat de 0,2%

de Oana Stancu Zamfir    |    24 Iun 2008   •   00:00
Boureanu a fost salvat de 0,2%

DECAPITĂRI ŞI LA PD-L ● Nouă lideri judeţeni, demişi
Nouă filiale judeţene care au obţinut sub 24% la alegerile locale au fost decapitate ieri de Biroul Permanent al PD-L. Pe Cristian Boureanu l-au salvat 0,2% şi sprijinul grupării Stolojan din partid.Boureanu a fost salvat de 0,2%



DECAPITĂRI ŞI LA PD-L ● Nouă lideri judeţeni, demişi
Nouă filiale judeţene care au obţinut sub 24% la alegerile locale au fost decapitate ieri de Biroul Permanent al PD-L. Pe Cristian Boureanu l-au salvat 0,2% şi sprijinul grupării Stolojan din partid. Vasile Blaga a demisionat de la şefia PD-L Bucureşti.

Conducerile judeţene din Bacău (21,6%), Constanţa (22%), Gorj (22,9%), Galaţi (18,8%), Satu Mare (14,3%) Sălaj (16,1%), Teleorman (21,5%), Vaslui (17,9%) şi Vrancea (20,4%) au fost demise ieri de conducerea centrală pentru că au obţinut cu cel puţin cinci procente mai puţin decît media partidului la alegerile locale. Argeşul lui Cristian Boureanu era imediat sub bară: 23,8%. Noua structură a Biroului Permanent al PD-L dominată de oamenii lui Stolojan, mult mai prezenţi şi mai uniţi, l-au salvat însă pe tînărul politician. Pe lista demisiilor nume cunoscute ale PD-L în teritoriu: Mircea Toader (Galaţi), secretar executiv la nivel naţional, Ionel Manţog de la Gorj, Vasile Nistor de la Bacău, Viorel Stanca de la Sălaj, Jan Vraciu de la Vrancea, deputatul Alexandru Mocanu de la Teleorman.

FINA LUI BĂSESCU, EXCLUSĂ. De organizaţiile lor se vor ocupa Gheorghe Flutur şi Gheorghe Ştefan (Pinalti) pe zona Moldova, Ioan Olteanu, Emil Boc şi Mircea Hava pentru zona de vest, Adriean Videanu pentru Teleorman şi Gorj, iar la Constanţa lui Duţu – doi apropiaţi ai preşedintelui Băsescu: Elena Udrea şi Valeriu Stoica. Tăierile de capete le-a operat Biroul Permanent în absenţa unui Colegiu Director în care să fie prezenţi şi liderii judeţeni ai partidului. Elena Udrea şi-a început însă mandatul cu stîngul. Ea a anunţat ieri, la întrunirea Biroului Permanent Judeţean, excluderea din partid a finei preşedintelui Băsescu, Narciz Amza, împreună cu un alt consilier local, Mădălina Popa, care ar fi falsificat validarea în aceeaşi  funcţie a lui Dănuţ Moisoiu, şi el dat afară din partid. Decizia anunţată de Udrea încalcă însă statutul partidului, întrucît numai o conducere legitimă poate face excluderi, iar filiala nu are conducere, a fost dizolvată ieri de BPN.

BLAGA A DEMISIONAT. Preşedintele PD-L Emil Boc a declarat aseară, la Antena 3, că Vasile Blaga a demisionat de la şefia PD-L Bucureşti, menţionînd că acesta va asigura conducerea interimară a acestei filiale pînă la o decizie a partidului în acest sens. "Mi-a lăsat-o la birou în această dimineaţă", a declarat Emil Boc. Liderul PD-L declarase tot ieri la prînz, la finalul şedinţei BPN, că nu are demisia lui Vasile Blaga din funcţia de lider al filialei Bucureşti, întrucît nu i-a cerut-o, iar această soluţie nu se impune, PD-L cîştigînd alegerile pentru CGMB, cu un scor de 43%. Întrebat dacă Vasile Blaga şi-a prezentat demisia în BPN, aşa cum a anunţat înainte de alegerile locale, Boc a spus: "Repet, eu am spus-o foarte clar, nu este cazul unei demisii la Bucureşti, avînd în vedere performanţa politică pe care a obţinut-o la Consiliul General, fiind practic partidul care a cîştigat alegerile la Bucureşti". La insistenţele presei, Emil Boc a continuat: "Nu am demisia domnului Blaga, pentru că nu
i-am cerut-o".

Vasile Blaga îl contrazice însă pe Emil Boc. El a declarat aseară că şi-a înaintat demisia încă din 19 iunie, adăugînd că propunerea sa pentru asigurarea interimatului la conducerea PL-D Bucureşti îl va viza pe Liviu Negoiţă.




×
Subiecte în articol: politic blaga pd-l vasile blaga